PRIKUPILI TONE STAROG PAPIRA

Mali Podravci rasturili u eko-akciji i pobijedili u konkurenciji 229 škola

Objavljeno, 07. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: DM / Lani su briljirali učenici i mentori iz podravske škole Kutnjak
AUTOR
Redakcijski tekst

Učenicima podravskih područnih škola Kutnjak i Torčec tvrtka dm uručila je danas nagradu za doprinos zaštiti okoliša u osmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

S gotovo 750 kilograma prikupljenog staroga papira po učeniku PŠ Kutnjak ovogodišnji je rekorder, a učenici PŠ Torčec po drugi su se put zaredom našli među pobjednicima Zelenog koraka s nevjerojatnih 12,6 tona prikupljenog staroga papira.

Uspjeh malih ekologa iz Koprivničko-križevačke županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na najveću konkurenciju dosada. U osmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih županija, a gotovo svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira, priopćili su iz dm-a.

“Ove godine osnovnoškolci su bili marljiviji nego ikad i skupili preko 528 tona staroga papira, gotovo 200 tona više nego prošle godine. U ime dm-a  zahvaljujem svim učenicima, njihovim obiteljima i školama koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice”, izjavila je područna menadžerica dm-a Dijana Košić.

U osmom Zelenom koraku sudjelovalo je ukupno 40.733 osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske koji su zajedno prikupili više od 528 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili gotovo 9000 stabala.

Najbolji mladi ekolozi 2019. godine pohađaju osnovne škole „Donja Dubrava“ (Zagreb), „I.G. Kovačić“ (Lopatinec), „Studenci“, „Retfala“ (Osijek) i „Ljudevit Gaj“ (Nova Gradiška) te područne škole „Kutnjak“, „Torčec“, „Bročice“, „Glavina donja“ i „Ljupina“.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost ekološkoj akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8500 kuna. Uz donaciju opreme dm će najboljim školama darovati i  dm darovnu karticu vrijednu 500 kuna, navode u dm-u.

Torčec
Kutnjak
Torčec


Tagovi: DM KUTNJAK SKOLA STARI PAPIR TORčEC

NEDAVNO OBJAVLJENO