PRIVEDEN I OSUĐEN

Majko mila, kakav je e-mail čovjek poslao policiji… Ovo je stvarno odurno

Objavljeno, 07. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vrlo ‘živopisan’ e-mail uputio je Damir (45) na adresu Policijske uprave u Koprivnici nezadovoljan napretkom istrage o provali u njegovu kuću i vikendicu u Podravini.

Zbog te poruke ratoborni je Varaždinac i ratni veteran s mirovinom od 6000 kuna vrlo brzo priveden, a ovih dana i osuđen kaznom od stotinu nekadašnjih njemačkih maraka, odnosno 50 eura.

A što je točno napisao? Njegov e-mail prenosimo u cijelosti, s time da smo ga malo morali cenzurirati zbog psovki i uvreda kojima obiluje.

“P… vam materina vlaška, svakom vašem članu obitelji i svim vašim poznanicima, stoko lažljiva, svi ste vi samo srpska gamad koja kreira i podcjenjuje, a što ste posijali to ćete i žnjet. I p… materina svakom policajcu koji tvrdi da ima status branitelja, svi ste vi kurvini sinovi i korumpirana banda, slikajte se sa svojim kokošarima iz Rasinje i koprivničke županije.

J… pas svakom mještaninu u Rasinji, a vi dobro znate koja ide pa se zato gonite govnari u plavom ništa ste koristi. Načelnik PU KC živi za trenutak kada ćeš biti u živo u debati sa mnom. Kurvin sine, j… ti pas mater, p… nacističku tebi i svakom Podravcu”, napisao je Damir, očito u jednom dahu.

Prema presudi, tim je e-mailom “narušavao javni red i mir na način da je vrijeđao državnu instituciju, tj. PU koprivničko-križevačku sa sjedištem u Koprivnici”.

Umirovljeni hrvatski branitelj na sudu je sve priznao i ispričao se za teške riječi.

Osjećam se krivim jer sam u to vrijeme bio jako ljut na Policijsku upravu u Koprivnici budući da mi je opljačkana kuća i vikendica u Rasinji. Tražio sam da se to ispita, a budući da nisu postignuti nikakvi rezultati, reagirao sam na neprimjeren način. Žao mi je što je do toga došlo i molim da me se što blaže kazni”, izrekao je na ročištu.

Kažnjen je s 50 eura, odnosno 380 kuna. Ako sve podmiri u roku, mora platiti tek dvije trećine kazne, odnosno 255 kuna.


Tagovi: E-MAIL POLICIJA RASINJA UVREDE

NEDAVNO OBJAVLJENO