ZET SE OVAJ PUT IZVUKAO

Majka svoju kćer strpala u zatvor jer joj uopće ne plaća alimentaciju za unuka

Objavljeno, 28. svibnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Mateja (28) ide u zatvor na šest mjeseci jer nije podmirila ni lipe od 35.400 kuna duga za alimentaciju za svoga malodobnog sina koji živi s bakom, njezinom majkom Ljiljanom koja je pokrenula postupak za opoziv Matejine uvjetne presude.

Ocu Dejanu (29) iz okolice Ludbrega uvjet je produžen za još šest mjeseci zbog teških materijalnih prilika i činjenice da je na račun bake skrbnice uplatio obećanih 2000 kuna. On za alimentaciju duguje 26.000 kuna i barem pokazuje interes da riješi taj dug, stajalište je Općinskog suda u Varaždinu.

Pravomoćna presuda protiv bivših supružnika donesena je lani u siječnju i imali su obvezu najkasnije do siječnja ove godine podmiriti cijeli iznos alimentacije. Kako to nisu učinili, skrbnica djeteta, baka Ljiljana, pokrenula je postupak za opoziv njihove uvjetne presude. Navela je kako je s Dejanom u kontaktu, a s kćeri koja radi u Njemačkoj nije.

-Mateja se uopće ne javlja. Kum mi kaže da radi u nekom restoranu. Znači, ima za alimentaciju – svjedočila je baka.

Dejan se na sudu požalio kako je u međuvremenu s novom suprugom, s kojom ima dvoje djece, podigao kredit za kuću u iznosu od 11.000 eura, a i dalje je bez stalnog posla. Sud mu je zbog toga produžio uvjet za još šest mjeseci, a Mateju je odlučio strpati u zatvor.

-Vidljivo je kako majka Mateja ne pokazuje ni najmanju zainteresiranost za ispunjenje posebne obveze koja joj je određena presudom i zato joj je ona opozvana – stoji u rješenju Općinskog suda.


Tagovi: ALIMENTACIJA BAKA MAJKA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO