Majka: Spašavali smo život djetetu, a policija nas je kaznila zbog brze vožnje!

Objavljeno, 12. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Kristina Škrobot, majka osmomjesečnog djeteta, proživjela je nedavno pravi pakao nakon što je mališan odjednom prestalo disati.

Krenuli su iz Malog Pašijana prema Garešnici, a Kristina je u panici nazvala hitnu službu na 194, no uslijedio je novi šok. Vozilo hitne medicinske pomoći bilo je na intervenciji.

“Rečeno nam je da upalimo sva četiri pokazivača smjera, da trubimo i vozimo brzo prema hitnoj u Bjelovaru ili Pakracu. Oni će javiti da je riječ o hitnom slučaju te da će vozilo hitne poslati nama ususret. Na ulazu u Pakrac, Tin je počeo plaviti i klonuo je.

Gospođa s kojom sam pričala na 194 mi je rekla da stanemo i da počnem dijete oživljavati. Drama, možete misliti što mi je sve prolazilo kroz glavu”, ispričala je Kristina za Bjelovarac.

Na sreću, Tin je na koncu spašen, a u pakračkoj hitnoj i potom bolnici u Požegi učinili su sve što je trebalo. Kažu kako mu je najvjerojatnije zbog previše sline u ustima došlo do zagrcavanja, šoka i prestanka disanja.

Nekoliko dana nakon drame, na kućnu adresu stigla im je „čestitka“ policije zbog prebrze vožnje. Kristininom suprugu prijeti novčana kazna u iznosu od 10 do 20 tisuća kuna te oduzimanje vozačke dozvole.

“Bili smo šokirani jer nam je rečeno da vozimo brzo, a da će služba 194 obavijestiti policiju o svemu. Ručno smo napisali žalbu i objasnili cijeli tijek. Na žalbu je ubrzo stiglo rješenje u kojem piše da je moj suprug kriv te da se kažnjava s 10.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke dozvole.

Taj novac trenutačno nemamo jer imamo troje djece, a ukupna primanja, suprugova plaća i moja porodiljna naknada, jedva dosežu 8200 kuna”, ogorčeno će gospođa Kristina za Bjelovarac.

Ostalo im je još samo da napišu žalbu Prekršajnom sudu u Pakracu te se nadaju da će se njihov slučaj na koncu ipak pozitivno riješiti.


Tagovi: BJELOVAR BRZA VOžNJA DIJETE GAREšNICA HITNA KAZNA POLICIJA UGROžEN žIVOT

NEDAVNO OBJAVLJENO