ZBOG KRAĐE PO DUĆANIMA

Majka osmero malodobne djece mora u zatvor: Nemojte, pa muž mi je već u zatvoru!

Objavljeno, 18. lipnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Miroslava Z. (35), majka osmero djece iz Garešnice, mora ići na odsluženje zatvorske kazne premda joj je i suprug Jaroslav već u zatvoru pa je pitanje tko će se brinuti o njihovoj djeci.

Miroslava je zbog brojnih krađa pravomoćno osuđena na deset mjeseci zatvora. Prije nekoliko godina operirala je sa skupinom kradljivica i po križevačkom području, za što je ranije osuđena na deset mjeseci uvjetno. Na meti su joj bili uglavnom dućani s mješovitom robom, odnosno prehrambenim artiklima.

Jednom je prilikom, tako, iz križevačke trgovine ukrala četiri mesna nareska, 12 kobasica, četiri kilograma sira, po kilogram talijanskog i domaćeg pršuta i sprej za insekte. Ulovili su je dok je bježala u automobilu.

Rješenjem suca izvršenja, Miroslava je lani u studenome upućena na izdržavanje desetomjesečne zatvorske kazne u Centar za dijagnostiku u Zagrebu. No, usvojena joj je molba za odgodu zbog potrebe skrbi za osmero malodobne djece, i to u odsutnosti supruga, te se bila dužna javiti na odsluženje kazne 26. svibnja ove godine.

Novu molbu za odgodom odlaska u zatvor, međutim, Županijski sud u Bjelovaru ipak je odbio. Miroslavi je opet argument bio to da ima osmero malodobne djece, od koje je najmlađi star nepune dvije godine, a suprug Jaroslav već je na odsluženju zatvora u Bjelovaru.

“Netko mora biti kod kuće radi brige o djeci”, napisala je u molbi očajna majka.

No, Županijski sud objasnio joj je kako se zbog tih razloga odlazak u zatvor može odgoditi najviše na šest mjeseci. Zato je nova molba odbijena. Pretpostavlja se kako će o djeci za to vrijeme brinuti mjerodavni centar za socijalnu skrb.


Tagovi: DJECA KRAđA MAJKA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO