PRIJETI IM DUGOTRAJAN ZATVOR

Majka na Facebooku prodavala videosnimke svoje gole kćerkice (10)

Objavljeno, 23. veljače 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivani (38) i Zdravku (55) prijeti višegodišnja zatvorska kazna zbog počinjenja sedam teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo protiv njih je ovih dana podignulo optužnicu. Za svako od sedam kaznenih djela prijeti im do 15 godina zatvora.

“Tereti ih se da su od svibnja do studenog 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu počinili navedena kaznena djela na štetu djeteta.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje mjera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, navode tužitelji.

Riječ je o slučaju o kojem je naš portal već PISAO. Optuženici su Ivana s područja Bjelovara i Zdravko s područja Koprivnice.

TRAŽILI POMOĆ FACEBOOKA

Sumnja se kako je Zdravko “u svibnju i studenom 2019. godine, u cilju zadovoljenja spolnog nagona, putem Facebooka, koristeći različite profile, zatražio od Ivane da mu pošalje sliku i videosnimku 10-godišnje kćeri bez odjeće“.

Kako se navodi, Ivana mu je doista messengerom poslala fotografiju i video “na kojima su bili vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta”, čime su počinjena kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je “međunarodnu pravnu pomoć SAD-a, tražeći od Facebooka pribavljanje identifikacijskih podataka i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila kojima su se koristili Ivana i Zdravko”.

Kako bi se istraga u tom predmetu okončala te donijela odluka o podizanju optužnice ili odbačaju prijava, bilo je važno da Facebook omogući uvid u profile Ivane i Zdravka.

Čini se kako je Facebook na koncu odgovorio na taj zahtjev te se ispostavilo kako postoji više snimaka gole djevojčice, a ne samo jedna. Sumnja se i kako je majka Ivana od Zdravka naplaćivala te snimke.


Tagovi: DJEVOJčICA FACEBOOK MAJKA SNIMKA

NEDAVNO OBJAVLJENO