Majka mora 12 mjeseci u zatvor zbog duga za alimentaciju

Objavljeno, 24. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Majka (35) iz okolice Križevaca mora godinu dana u zatvor zbog duga za alimentaciju koju nije plaćala godinama za dvoje svoje malodobne djece.

Bila je osuđena uvjetno uz obvezu da plati sav dug za uzdržavanje djece. Kako to nije učinila, sud joj je opozvao uvjetu presudu te je odlučio poslati 12 mjeseci iza rešetaka. U zatvor se trebala javiti ovih dana, ali odlazak joj je odgođen na šest mjeseci.

U molbi za odgodu odsluženja kazne majka je navela kako poduzima sve kako bi podmirila obvezu uzdržavanja te je njen sadašnji suprug podnio zahtjev za odobravanje kredita kako bi se taj dug pokrio. Osim toga, kaže i kako ima zdravstvenih teškoća.

Majka danas živi u Njemačkoj s novom obitelji te imaju malo dijete i neće ga imati tko čuvati ako ona ode u zatvor, kaže. U kontaktu je i s Centrom za socijalnu skrb u Križevcima jer želi preuzeti skrb i o dvoje djece koja su ostala s bivšim suprugom.

Sud u svojem rješenju navodi kako je majci odgođen odlazak u zatvor “zbog potrebe osiguranja skrbi i uzdržavanja djeteta” koje s njima živi u Njemačkoj. Šest mjeseci dovoljno je razdoblje da pronađe rješenje za skrb o djetetu u vremenu kad će biti na odsluženju kazne, zaključuje se u presudi.


Tagovi: ALIMENTACIJA KRIZEVCI MAJKA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO