OSUĐENE ČETIRI OSOBE

Majka iz pakla malodobne kćeri podvodila za 700 kuna. Tužitelji nisu zadovoljni presudom

Objavljeno, 28. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Četiri su osobe iz okolice Varaždina nepravomoćno osuđene na zatvorske kazne zbog podvođenja, prisile na seks i spolnog odnošaja s djetetom. Županijski tužitelji uložili su žalbu smatrajući da su kazne preblage.

Prvooptužena žena (54) zbog podvođenja i prostitucije osuđena je na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Riječ je o majci iz Svibovca Podravskog koja je podvodila svoje dvije malodobne kćeri prodajući ih za novac i kućanske potrepštine. Uslugu je naplaćivala do 700 kuna.

Muškarac (54) je zbog spolnog odnošaja s djetetom dobio četiri i pol godine. Stariji muškarac (75) osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zbog spolnog odnošaja bez pristanka, a četvrti optuženik (77) za kazneno djelo prostitucije dobio je dvije godine.

Peti okrivljenik (57) na koncu je oslobođen za kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka jer se ispostavilo da to nije bilo tako.

Županijsko državno odvjetništvo traži strože kazne “zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe”.


Tagovi: KćERI MAJKA PODVOđENJE PROSTITUCIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO