PODIGNUTA OPTUŽNICA

Majka istukla kćer (14) jer je pobjegla dečku. Mogla bi čak 15 mjeseci u zatvor

Objavljeno, 05. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Tužiteljstvo za majku Ivanu (40) traži 15 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je vlastito malodobno dijete remenom tukla po rukama i nogama.

Incident se dogodio u obiteljskoj kući blizu Belišća u srpnju ove godine. Prema optužnici, majka je 14-godišnju kćerku remenom više puta udarala po glavi, rukama i nogama, dok je dijete čučalo u kutu sobe i zaklanjalo rukama glavu od udaraca.

Dijete je tom prilikom zadobilo višestruke tjelesne ozljede u vidu jakog crvenila i modrica na rukama i nogama. Obitelj se u međuvremenu odselila u Austriju. Ivana je u svojoj obrani tijekom istrage navela kako je s kćerkom inače u lošim odnosima, da se ne slažu i da je dijete uopće ne sluša.

“Tog dana izlupala sam je gumenim remenom jer sam joj prije toga zabranila da ide kod svog dečka, a ona je ipak otišla te je kasnila kući. Zabranila sam joj da ima dečka jer je premlada. No, ona je pobjegla i još mi je lagala.

Te zgode udarala sam je po nogama i rukama, ona se nalazila u svojoj sobi, čučnula je, a ja sam je remenom udarila jedno pet puta. Nakon toga, zabranila sam joj da izlazi iz sobe, a ona je ipak pobjegla kroz prozor”, branila se majka.

Iz medicinske dokumentacije i policijskog zapisnika o očevidu s fotografijama, kojeg je odmah nakon incidenta sačinila policija, “vidljivo je da je oštećena zadobila višestruke tjelesne ozljede po nadlakticama, podlakticama i nogama u vidu većeg broja intenzivnog crvenila i većeg broja modrica”.

Optužnica državnog odvjetništva je nepravomoćna i 40-godišnja majka na nju se može žaliti u zakonskom roku. Tereti je se da je počinila kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesnu ozljedu, i to prema bliskoj osobi.


Tagovi: BELIšćE ISTUKLA KćERKU KćI MAJKA NASILJE OPTUžNICA POBJEGLA DEčKU ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO