Majka dvoje male djece ukrala parfem u Bipi. Mora 7 mjeseci u zatvor

Objavljeno, 09. travnja 2024. Crna kronika
# Foto: Policija / Nadzorne kamere snimile kradljivicu parfema u Bjelovaru / ILUSTRACIJA / Nema veze s događajem iz teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Gabi (30), majka dvoje malodobne djece, osuđena je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe parfema u Bipi.

Prema pravomoćnoj presudi, žena je u Bipi ukrala parfem vrijedan 295 eura. Županijski sud odbio je ovih dana njezinu žalbu i potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

Gabi se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi “militražu”, odnosno količinu parfema u bočici. No, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrijednost ukradenog parfema, a ne “militraža”.

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom da je majka dvoje malodobne djece o kojima skrbi. Krađa parfema dogodila se na području Zagreba.

“Moj odlazak u zatvor prouzročio bi sigurno ogromnu traumu za moju djecu, a što bi ostavilo posljedice na njihov razvoj”, žalila se Gabi.

No, Županijski sud smatra kako će se “upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja te utjecati, kako na optuženicu, tako i na ostale da shvate da je činjenje kaznenih djela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno”.

“Osim toga, skrb o maloljetnoj djeci i ranija višestruka osuđivanost optuženice za istovrsna kaznena djela nije ženu odvratila od protupravnog ponašanja, pa stoga nema mjesta blažem kažnjavanju”, zaključuje se u pravomoćnoj presudi.


Tagovi: BIPA KRAđA MAJKA PARFEM ZAGREB ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO