OSUĐENA NA UVJETNI ZATVOR

Majka djeci prijetila da će im zaklati oca i maćehu, a njih prodati za 10.000 eura

Objavljeno, 23. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: Robert Mihaljević / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Jelena (32), majka iz pakla, osuđena je na godinu dana uvjetnog zatvora zbog sustavnog zanemarivanja, fizičkog i psihičkog zlostavljanja te prijetnji smrću svojoj malodobnoj djeci.

Majka iz Varaždina danas živi u okolici Đurđevca, a ono što je godinama radila kćeri (12) i autističnom sinu (13) komotno bi mogao biti predložak za kakav film strave i užasa. Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, djecu je čak u više navrata povjeravala na čuvanje svojem bratu, također osobi s autizmom.

Osim toga, često je iz Podravine nazivala svoju kćer koja živi s ocem u okolici Varaždina te joj prijetila i vrijeđala je, a jednom joj je prilikom izgovorila ove riječi: “Doći ću vam s nožem, zaklati tvog oca i njegovu ženu, a tebe ću prodati u Mađarsku za 10.000 eura”.

Kosu im prala coca-colom

U presudi stoji i kako Jelena “nije vodila brigu o higijeni i školskim obavezama djece, pa su u školu dolazila prljava, neuredna i neugodna mirisa, a djevojčica je mjesecima imala i uši u kosi”.

-Emocionalno ih je zlostavljala vičući na njih i neistinito im prikazujući da otac za njih ne mari i da je poginuo. Kćer je učestalo fizički kažnjavala udaranjem otvorenim dlanom po licu i čupanjem za kosu, tjerala je da po kafićima traži prazne boce, a kada ne bi dobila, psovala ju je i derala se – navodi se u presudi.

Jelena je tijekom suđenja opovrgnula sve optužbe koje joj se stavljaju na teret tvrdeći kako je uzorna i brižna majka, a svu krivnju svalila je na bivšeg muža i njegovu sadašnju ženu. No, teško su je teretili baš svi ispitani svjedoci: kći, bivši suprug, socijalne radnice, psihologinja i druge djelatnice škole…

Bivši muž otkrio je kako mu je kći, među ostalim, rekla da je uši dobila od Roma s kojima se često družila, a bivša supruga potvrdila mu je kako joj je kosu zbog toga prala coca-colom. Otac im je potom kupio poseban šampon protiv ušiju.

Grizla autističnog sina

-Baka i mama često su mi govorili da ne postoji moj otac i rodbina u Varaždinu. Rekli su mi da je tata poginuo tijekom uzbune u ratu, teta u prometnoj nesreći, baka se utopila, a djed da se objesio na lanac i zadavio – ispričala je djevojčica tijekom suđenja.

Socijalna radnica pak svjedočila je slučaju kad je Jelena k njima došla sa sinom koji je autistični dječak.

-Bila je s njim u čekaonici i onda mu se obratila riječima: ‘Ako ne budeš dobar, onda te budem ugrizla kao obično’. Jedna majka koja je tada sjedila kraj njih zgrozila se kad je to čula – navela je djelatnica Centra za socijalnu skrb.

Jelena danas s novim partnerom živi u okolici Đurđevca i imaju devetomjesečnu curicu. Starija kći iz prvog braka je s ocem, a sin je u udomiteljskoj obitelji. Psihijatri su ustanovili kako su Jelenina djeca pretrpjela teške traume od kojih će se još dugo liječiti.


Tagovi: DJECA MAJKA IZ PAKLA PRESUDA ZLOSTAVLJANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO