NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Majka (28) mora šest mjeseci u zatvor jer je prijetila malodobnoj kćeri

Objavljeno, 16. veljače 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Kristina (28) mora u zatvor jer je prijetila malodobnoj kćeri da će je pretući i ubiti. Osuđena je na 6 mjeseci bezuvjetnog i 6 mjeseci uvjetnog zatvora.

Sve se dogodilo u okolici Siska. Prema presudi, mlada je majka proglašena krivom jer je u dužem razdoblju i u više navrata malodobnoj djetetu prijetila ubojstvom i tjelesnim ozljeđivanjem. No, državno odvjetništvo nije zadovoljno presudom i traži za majku godinu dana bezuvjetnog zatvora.

U žalbi navodi kako je Kristina ranije osuđivana za prijetnje, oštećenje tuđe stvari i remećenje javnog reda i mira.

“Pokazala je izrazitu upornost u činjenju kaznenog djela jer je u dužem razdoblju i u više navrata prijetila ubojstvom i tjelesnim ozljeđivanjem kćeri. Zato nije opravdano temeljem iskaza da voli svoju kći i da joj ne bi naudila cijeniti visoki stupanj vjerojatnosti da i bez izvršenja cijele kazne neće činiti kaznena djela.

Stoga smatramo da je izrečena kazna preblaga i da je majci trebalo izreći bezuvjetnu kaznu zatvora”, žale se tužitelji na nepravomoćnu presudu.

Sud je kao jedinu olakotnu okolnost Kristini i razlog da joj presuda dijelom bude uvjetna naveo kako je riječ o mladoj osobi.


Tagovi: DIJETE KćI MAJKA PRIJETILA SISAK ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO