Majda (26) dobila 45 dana zatvora jer je mužu izbacila stvari iz kuće

Objavljeno, 01. prosinca 2023. Crna kronika
# Foto: IAM OS / UNSPLASH / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Majda (26) je uhićena nakon što je mužu izbacila stvari iz kuće te ga vrijeđala pred malodobnim djetetom.

Prema presudi, sve se dogodilo potkraj listopada ove godine oko 10 sati u obiteljskoj kući u Zagrebu.

Majda je počinila psihičko nasilje u obitelji na štetu svog nevjenčanog supruga (32), i to pred njihovim zajedničkim djetetom (2).

“Izbacila je njegove stvari iz kuće te istog vrijeđala izgovarajući mu: ‘Je*em ti mater u pi*ku!’ To je kod muža izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, dakle, počinila je psihičko nasilje u obitelji na štetu supruga u nazočnosti maloljetnog djeteta.

45 dana zatvora

Kod djeteta je također to izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, čime je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, navodi se u presudi.

Uplašeni muž nazvao je policiju pa je Majda uhićena, a tek drugi dan oko 10 sati rješenjem suda puštena je na slobodu.

Sutkinja ju je na ročištu proglasila krivom i osudila na 45 dana zatvora od čega joj se oduzimaju dva dana koje je provela u policijskom pritvoru. Riječ je o uvjetnoj presudi koja je odmah postala pravomoćna jer su se Majda i policija odrekli prava na žalbu.

“Kazna zatvora neće se izvršiti ako okrivljenica u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene”, naglasila je prekršajna sutkinja u Zagrebu.


Tagovi: IZBACILA STVARI MUž PSOVALA MUžA UHIćENA ZAGREB ZATVOR žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO