NIKAD VIĐENA POTRAGA ZA NESTALIM LJUBIMCEM

Mačka Tigrana tražili policija, detektiv, veterinari. Danas svoje rekao i sud

Objavljeno, 19. listopada 2020. Naše priče
# Foto: RTL potraga / Screenshot / Mačak Tigran i njegova vlasnica Zlatica Tomić
AUTOR
Robert Mihaljević

Potraga za mačkom Tigranom koji je prije tri godine na noge digao cijeli prigorski kraj završila je neuspješno. Mačak nikad nije pronađen, a vlasnica je nakon njegova nestanka psihički oboljela.

Zlatica Tomić /70/ iz Svetog Ivana Žabna kod Križevaca godinama je tragala za mačkom. Angažirala je privatnog detektiva te je ponudila nagradu od čak 50.000 kuna onome tko ga nađe. Sve je bilo uzalud.

Nestankom Tigrana bavio se i križevački sud koji je upravo danas /ponedjeljak/ presudio da zbog svega Veterinarska stanica Križevci gospođi Tomić mora platiti 10.000 kuna odštete. Točno 7000 kuna za materijalnu vrijednost mačka i 3000 kuna za duševne boli koje je trpjela.

Tigran je, naime, još u prosincu 2015. godine bio povjeren na čuvanje Veterinarskoj stanici jer je Zlatica Tomić morala hitno u Njemačku gdje joj je bio teško bolesni suprug.

KUPILA GA U NJEMAČKOJ

Po povratku kući, u Sveti Ivan Žabno, u siječnju 2016. rekli su joj da je Tigran nestao. Odnosno, da je pobjegao iz Veterinarske i ne znaju gdje je. Gospođa Tomić bila je očajna.

Odmah je o svemu obavijestila križevačku policiju, bjelovarsko Državno odvjetništvo i Općinski sud, a angažirala je i privatnog istražitelja iz Zagreba misleći kako je mačak prodan nekome.

Mačka Tigrana, kaže, kupila je u Njemačkoj prije desetak godina kako bi si olakšala samoću i unijela u život malo zadovoljstva i sreće. Živi sama u kući jer joj je suprug teško bolestan i uglavnom se liječi u Njemačkoj.

Veterinarska stanica priznala je kako im je mačak nepažnjom djelatnika pobjegao i više ga nisu mogli naći. Direktor Veterinarske Ivan Zemljak otkrio je kako su vlasnici nudili 7000 kuna odštete, ali odbila ih je.

Veterinarska je tražila mačka po okolnim ulicama i mjestima, davala je i oglase u medije, ali ništa nije pomoglo. Tigran je u zemlju propao. Ponudili su joj i drugog mačka, ni na to nije pristala.

POSTALA JE DEPRESIVNA

U Veterinarskoj navode kako je riječ o domaćem kućnom tigrastom mačku koji nema neku posebnu materijalnu vrijednost, ali svjesni su da je vlasnica emotivno bila jako vezana za njega.

Da je gospođa Tomić bila jako vezana za svojeg Tigrana potvrdili su i prvi susjedi koji su rekli da ju je nestanak jako pogodio. Više nije mogla spavati, bila je uznemirena i samo je sa suznim očima pričala o mačku, rekli su na sudu.

Potkraj 2017. godine dijagnosticirana joj je depresija, ustanovio je sudski vještak, ali i naglasio kako to nije bilo izravno vezano uz nestanak mačka, već splet svih teških životnih okolnosti.

No, Zlatica Tomić kaže kako će svojeg Tigrana tražiti dok je god živa jer je uvjerena da je on negdje blizu, u okolici i da je sve splet velike zavjere.


Tagovi: MAčAK TIGRAN NESTAO ZLATICA TOMIć

NEDAVNO OBJAVLJENO