Luka se u ponoć vozio bez svjetala pa izvrijeđao policiju. Kažnjen sa 125 kuna

Objavljeno, 09. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Luka (25) proglašen je krivim i osuđen jer je pola sata iza ponoći vrijeđao i omalovažavao prometne policajce koji su ga zaustavili.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, on je u prosincu u “00,35 sati u Zagrebu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih oznaka, a kretao se kolnikom Av. Dubrovnik te je dolaskom do Rotora Remetinec utvrđeno da je noću vozio bez upaljenih svjetala te nije koristio sigurnosni pojas”.-

“Osim toga, prilikom ispisivanja pismena i sankcioniranja istog za navedene prekršaje okrivljenik Luka zgužvao je papire koji su mu uručeni te je negodovao riječima: Što ti mene maltretiraš u pola jedan ujutro.

Policijski službenik mu je pokušao objasniti da navedene kazne može platiti u roku tri dana, na što mu je odgovorio riječima: Što ti mene jebeš, neću to platiti, tko vas jebe.

Dakle, vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika u vršenju službe”, zaključio je prekršajni sudac.

Kažnjen je minimalnom novčanom kaznom od 50 njemačkih maraka, odnosno 188,32 kune. Ako to odluči podmiriti u roku od 60 dana, treba platiti samo 125 kuna.

Inače, Luka je u posljednje vrijeme čak četiri puta pravomoćno osuđivan za različite prometne prekršaje te jednom za narušavanje javnog reda i mira. Nije poznato zbog čega ga sudac onda kaznio najblažom mogućom kaznom.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO