Luka iza ponoći ispalio rafal u susjedov prozor jer je pas lajao

Objavljeno, 08. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Luka (23) proglašen je krivim i osuđen jer je ispalio salvu hitaca u susjedov prozor zbog laveža psa iza ponoći te mu je prijetio smrću.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u kolovozu oko pola sata iza ponoći u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu.

“Revoltiran lavežom psa susjeda A. i njegove djevojke M., u nakani da ih ustraši i uznemiri, istima vikao da su pičke, da izađu van i da ih može odrobijat dvije godine te je iz airsoft pištolja marke Taurus u smjeru sobe u kojoj su bili ispalio više hitaca.

Hici, odnosno “kuglice”, probili su metalnu mrežu protiv komaraca na prozoru, što je izazvalo strah i bojazan za sigurnost i život kod susjeda”, navodi se u presudi kojom je Luka osuđen na šest mjeseci uvjetno.

Luka je priznao kako je zbog laveža psa uzeo pištolj i “ispalio par metkića”, ali nije im rekao da će ih “odrobijat dvije godine”.

Rafalni pucnjevi

“Psi nisu prestajali lajati pa sam izašao iz kuće te dozivao susjeda da izađe van da porazgovaramo, ali nitko nije izlazio. Čuo sam kako njegova zaručnica govori ‘on je lud’, misleći na mene. Potom sam ispalio 20-30 metaka koji su završili u prozoru sobe u kojoj su bili”, branio se Luka.

Susjed i njegova zaručnica otkrili su kako je Luka došao u njihovoj dvorište i rekao: “Šta je pičke, ajde izađite van, mogu vas ja odrobijat dvije godine”. Potom su začuli slabe rafalne pucnjeve, nakon čega je u sobu gdje su bili kroz metalnu mrežicu protiv komaraca uletjelo nekoliko kuglica.

“Tada sam se s djevojkom odmaknuo od prozora te smo mobitelom pozvali policiju jer smo bili u strahu za život”, naglasio je susjed.

Luka je, dakle, osuđen na 6 mjeseci uvjetno te mu je trajno oduzet airsoft pištolj koji će se uništiti. Olakotna mu je okolnost bila da je dosad neosuđivan te da se korektno vladao tijekom suđenja.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO