STVARNO LIJEPA NAKNADA

Luka Burilović za svaku sjednicu NO-a Podravke dobio 21.000 kuna neto

Objavljeno, 24. svibnja 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / ARHIV / Plenković i Burilović na sajmu prehrane u Berlinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Nadzorni odbor Podravke dobit će novog člana na glavnoj skupštini dioničara 29. lipnja u Koprivnici. Umjesto Ivane Matovine kojoj u lipnju istječe mandat, stiže Ivan Ostojić, zagrebački menadžer iz kvote mirovinskih fondova.

Spekuliralo se kako će država imenovati i dvoje novih lokalnih predstavnika, umjesto HDZ-ova šefa županijskog HGK-a Krunoslava Vitelja i članice stranke Željka Lackovića, đurđevačke bankarice Dajane Milodanović.

No, u prijedlogu za dioničarsku skupštinu jedina promjena je Ostojić umjesto Matovine. Kako doznajemo, Vitelju i Milodanovićevoj mandat traje do rujna 2022. godine, pa formalno i nije bilo razloga da se u sazivu za glavnu skupštinu odlučuje i o njima.

“No, državni fondovi uvijek mogu uputiti protuprijedlog za skupštinu, ako žele mijenjati svoje članove Nadzornog”, tumači nam izvor blizak NO-u.

Dajana Milodanović u NO ušla je u rujnu 2018. godine iz kvote Milana Bandića kojeg je u Saboru tada mijenjao đurđevački šef Gradskog vijeća Željko Lacković.

Podravka je objavila koliko zarađuju članovi NO-a. Predsjednik Želimir Vukina prima oko 16.000 kuna neto mjesečno, a njegov zamjenik, šef HGK-a Luka Burilović oko 14.000 kuna.

Članovi NO-a dobivaju naknadu od blizu 10.000 kuna neto svaki mjesec. To su: Marina Dabić, Tomislav Kitonić, Ivana Matovina, Petar Miladin, Ksenija Horvat, Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj.

Nadzorni odbor lani je održao ukupno 12 sjednica, u prosjeku svaki mjesec jednu. Od toga su četiri održane pisanim putem. Na svakoj sjednici bili su Vukina, Dabić, Kitonić i Vitelj, a ostali su izostajali. Najviše izostanaka imao je dopredsjednik NO-a Luka Burilović.

On se nije pojavio na ukupno četiri sjednice, odnosno trećini svih održanih. No, naknadu je uredno primao svaki mjesec. Ispada, tako, kako je čelnik HGK-a Burilović u prosjeku po svakoj sjednici na kojoj je bio dobio čak 21.000 kuna neto.


Tagovi: DAJANA MILODANOVIć KRUNOSLAV VITELJ LUKA BURILOVIć NADZORNI ODBOR NAKNADE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO