PODIGNUTA OPTUŽNICA

Lovci djevojčici ubili psa Mikija. Kažu da im je naganjao srne u lovištu.

Objavljeno, 12. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / OBITELJSKI ALBUM / Pas Miki kojeg je usmrtio bešćutni zagorski lovac
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv lovca (59) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za što može dobiti godinu dana zatvora.

“Optužnicom se okrivljenog tereti da je 7. veljače ove godine oko 11 satii tijekom lova, u nakani da usmrti psa mješanca, iz lovačke puške s glatkim cijevima tri puta pucao u smjeru psa i pogodio ga uslijed čega je pas uginuo”, priopćili su u petak tužitelji.

Riječ je o poznatom ubojstvu nesretnog psa Mikija u Jazvinama kraj Desinića u Zagorju, o čemu su brojni mediji izvještavali. Ubio ga je član Lovačkog društva Šljuka iz Desinića.

Miki je bio mješanas star desetak mjeseci i uz njega je bila jako vezana sedmogodišnja djevojčica. Obitelj te nedjelje nije bila kod kuće. Kako žive blizu šume, Miki je otišao do lovačke čeke i to platio glavom.

Lovac je te večeri obitelji priznao da im je ubio psa jer je, kako je rekao, naganjao srne po lovištu. Vlasnici su odmah o svemu obavijestili policiju.


Tagovi: LOVAC PAS UBIO PSA

NEDAVNO OBJAVLJENO