Lonia: Sporni crveni grejp odmah smo uklonili iz naših dućana

Objavljeno, 27. travnja 2022. Zdravlje
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Trgovački lanac Lonia trgovina reagirao je na naš tekst o povlačenju voća iz dućana zbog utvrđene prisutnosti zabranjenog pesticida.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Slijedom članka na portalu danica.hr objavljenog u utorak, 26. travnja, željeli bismo se osvrnuti na situaciju koja se dogodila sa spornim proizvodom, crvenim grejpfrutom, sorte RIORED, trgovačkog imena Fruits Adam, LOT 22022, podrijetlom iz Turske, koji je bio na policama Lonia trgovine u pet poslovnica.

Naime, 19. travnja smo od dobavljača primili obavijest o povlačenju spornog grejpa iz prodaje i sukladno obavijesti, grejp smo promptno uklonili sa svih polica.

Sljedećeg radnog dana Državnom inspektoratu su dostavljene sve potrebne informacije, sukladno zakonskoj proceduri uobičajenoj u ovakvim situacijama.

Lonia trgovina strogo vodi računa o kvaliteti proizvoda na svojim policama i posluje isključivo s provjerenim dugogodišnjim dobavljačima, stoga su ovakve situacije doista rijetke, a ukoliko se i dogode, reakcija je brza i postupa se po strogim protokolima predviđenima za ovakve događaje”.

Lonia trgovina d.o.o.


Tagovi: GREJP LONIA PESTICID POVLAčENJE VOćE

NEDAVNO OBJAVLJENO