VRCKAV SASTANAK

Lokalni HDZ premijeru zamjerio što nemaju nikoga u Zagrebu, on im nije ostao dužan

Objavljeno, 23. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: HDZ / Sastanak S Plenkovićem u Koprivnici; stoji šef županijskog HDZ-a Darko Sobota
AUTOR
Robert Mihaljević

Nije bilo pretjerane idile na sastanku šefa HDZ-a Andreja Plenkovića s članovima županijskog odbora stranke u četvrtak poslijepodne u Koprivnici.

Kako smo neslužbeno doznali nakon sastanka, pojedini su čelnici županijskog HDZ-a Plenkoviću zamjerili što iz njihovih redova nema nikog na bilo kakvim državnim dužnostima u Zagrebu.

“Čak je i glavni vatrogasni zapovjednik RH član koprivničkog SDP-a Slavko Tucaković“, spomenuto je kao primjer.

Naš izvor tvrdi kako im Plenković nije ostao dužan. Navodno im je spočitnuo kaki nisu u stanju dobiti niti jedne važnije izbore u županiji, a prigovaraju da ih nema na pozicijama u Zagrebu.

“Iz koje stranke dolazi župan? Kad bude iz redova HDZ-a, onda možemo pričati o pozicijama u Zagrebu”, prepričava nam jedan sudionik sastanka Plenkovićeve riječi.

Znakovito je pak i kako je premijer Andrej Plenković na sastanku s političkim dužnosnicima u sjedištu Županije županu Darku Korenu spočitnuo kuma, bivšeg direktora Piškornice Mladen Jozinovića.

“Koren je tražio od premijera da se jače angažira oko projekta Piškornica, a Plenković mu je potom spustio kuma direktora”, otkriva nam sugovornik iz HDZ-a.

Županijski HDZ u petak je medijima poslao priopćenje o sastanku s čelnikom stranke Plenkovićem i suradnicima u stranačkim prostorijama u Vargovićevoj.

“Ne bojte se tumačiti dobre stvari jer, s obzirom na okružje i medijsku žeđ za negativom, potrebno je tumačiti posebno dobre stvari koje ova Vlada i stranka rade.

U mandatu ove Vlade prosječna plaća porasla je za 100 eura, bilježi se gospodarski rast, nema procedure prekomjernog proračunskog manjka niti makroekonomskih neravnoteža, smanjen je kreditni dug, dobar je kreditni rejting”, prenosi HDZ Plenkovićeve riječi na sastanku.


Tagovi: HDZ PLENKOVIC SASTANAK

NEDAVNO OBJAVLJENO