BRUKA I SRAMOTA

Ljubavnici se tajno sastajali u sobi u centru, a onda su počinili kobnu grešku

Objavljeno, 12. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Bili su ljubavnici i više od mjesec dana tajno su se sastajali u unajmljenoj sobi u Varaždinu, a onda ih je razotkrila lakomost i pokušaj da vlasnike sobe, bračni par, prevare za najamninu.

Oni su Dejan (34), otac šestero djece koji u Njemačkoj zarađuje oko 2200 eura mjesečno, i Suzana (39), rastavljena majka troje djece koja povremeno radi u Austriji za 600 eura na mjesec.

Svake su večeri od 25. ožujka do 1. svibnja vodili ljubav u toj dvokrevetnoj sobi u širem središtu Varaždina, za što su platili 1200 kuna kapare. A onda su na Praznik rada odlučili zbrisati ne plativši dogovorenu razliku od 4800 kuna.

Gazda pao na Suzanu

Protiv njih je podignuta optužnica i uskoro će im se suditi. Kako će na to reagirati Dejanova supruga koja s njime živi u Njemačkoj – zasad nije poznato. No, sramota je već postala javna.

Dejan se tijekom istrage branio da je s ljubavnicom Suzanom unajmio sobu na sedam dana, za što je odmah prvog dana platio najamninu od 1200 kuna.

“Nakon što je proteklo šest dana, a za koje vrijeme smo se družili s gazdom Vladom, htjeli smo otići, ali Vlado nas je nagovorio da besplatno ostanemo još neko vrijeme. Čini mi se da se on zainteresirao za Suzanu i htio se s njom zbližiti”, branio se okrivljeni Dejan.

Kaže kako su nakon toga ostali još sedam-osam dana te su potom napustili sobu i o tome obavijestili Vladu. No, par dana nakon što su napustili sobu, zvao ga je Vlado jer je htio da njih troje odu na ručak da se pokuša zbližiti sa Suzanom te mu tom prilikom nije spominjao nikakvo dugovanje za smještaj. Za dug, kaže Dejan, prvi je put saznao u policiji.

Suzana pak navodi kako je njezin ljubavnik Dejan jedan dan došao kod nje i rekao joj da je im je našao sobu na mjesec dana. Po dolasku na smještaj upoznala se s vlasnikom kojem je predala vozačku dozvolu, a Dejan putovnicu.

Bezuvjetni zatvor

“Tamo smo spavali mjesec dana. Sve detalje oko smještaja je dogovarao Dejan i nije mi poznato za koju točno cijenu se dogovorio i koliko je platio. Poslije smo otišli u Njemačku, a kako mi je Dejan naknadno donio vozačku, mislila sam da je sve plaćeno.

Ali, onda me je policija zaustavila na granici po povratku iz Njemačke. Nazvala sam Dejana, a on mi je rekao da je sve dogovorio s vlasnikom sobe i da se ne brinem”, ispriča je Suzana na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu.

Nakon saslušanja svih svjedoka, općinski tužitelji protiv njih su ipak odlučili podići optužnicu na koju ljubavnici imaju pravo žalbe. Za Dejana, s obzirom da je i ranije osuđivan, traže 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a za Suzanu šest mjeseci uvjetno.


Tagovi: LJUBAVNICI NAJAM OPTUZNICA SOBA

NEDAVNO OBJAVLJENO