KRIMINALNA TROJKA

Ljuban, Biber i Cvita, majka petero malodobne djece, morat će opet u zatvor

Objavljeno, 08. rujna 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Kriminalna trojka osuđena je na bezuvjetne zatvorske kazne zbog prijevare poljoprivrednika s područja Vrbovca i Križevaca kojima su odvezli desetak bikova i nikad ih nisu platili. Ukupno su ih oštetili za 90.000 kuna.

Prema presudi, mozak bikovske bande Ljuban Baketarić (47) dobio je dvije godine zatvora, a pomagači Ranko Ramčić zvan Biber (50) i Cvijeta Ferhatović zvana Cvita (33) po osam mjeseci bezuvjetno.

Oni su prevarili sedmero poljoprivrednika s područja Svete Helene i Svetog Petra Orehovca, a modus je uvijek bio isti. Za Ljubanovo poduzeće Euro-biser došli su u sela kupovati bikove, platili su kaparu i odvezli stoku. Ostatak novca nikad nisu podmirili.

Zanimljivo je kako je trojcu kao olakotna okolnost tijekom izricanja presude uzeta neosuđivanost. U vrijeme počinjenja nedjela u ožujku 2011. godine oni doista nisu bili pravomoćno osuđivani, ali otad do danas jesu, i to desetke puta.

Ljuban je, tako, osuđivan zbog krađa, prijetnji, gospodarskih prijevara, krivotvorenja. Čak sedam puta u zadnjih osam godina zbog prijevara je osuđen samo uvjetno. On je trenutačno u svojem rodnom mjestu u BiH i nedostupan je hrvatskim vlastima.

Ranko zvan Biber dosad je osuđivan čak 20 puta i trenutačno je na izdržavanju zatvorske kazne u Lepoglavi. I njemu je sud kao olakotnu okolnost uzeo neosuđivanost u vrijeme počinjenja kaznenog djela u ožujku 2011. godine.

Cvijeta Ferhatović, koja se vlasnicima stoke lažno predstavljala kao Marijana, razvedena je majka petero djece. I ona je pravomoćno osuđivana, uglavnom zbog krađa i pomaganja u teškim krađama na području Hrvatske, Češke i Italije.


Tagovi: BIKOVI MAJKA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO