Liječnicima će se opet suditi za smrt 15-mjesečne djevojčice

Objavljeno, 19. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: ARHIV / Roditelji sa svojim malim anđelom kojeg više nema
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijski sud prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo presudu kojom je troje liječnika oslobođeno optužbe za nesavjesno liječenje 15-mjesečne djevojčice koja je zbog toga preminula.

Presudom i prihvaćenom žalbom predmet je vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjeno sudsko vijeće.

Općinski sud u Bjelovaru lani u svibnju oslobodio je troje liječnika bjelovarske Opće bolnice, Tomislava Miklića (72), radiologa Tomislava Hegeda (42) i pedijatricu Mariju Hiđa Čohar (68). Teretilo ih se da su u prosincu 2015. nesavjesnim liječenjem skrivili smrt malene djevojčice.

Teretilo ih se da su od 13. studenog do 5. prosinca 2015. godine propustili pažljivo pregledati laboratorijske nalaze i rengenske snimke, zbog čega dijete nisu primjereno liječili te su postavili pogrešnu dijagnozu.

Nesretna je djevojčica zbog toga preminula 5. prosinca u Općoj bolnici Bjelovar. Imala je visoku tempraturu i kašalj, a na snimkama je bilo vidljivo povećano srce, na što, prema optužnici, nitko od liječnika nije obraćao pažnju.


Tagovi: DJEVOJčICA LIJEčNICI SMRT SUđENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO