OPTUŽEN ZA DAVANJE LAŽNOG ISKAZA

Lagao da državi nije ništa dužan. Sad su protiv njega podignuli optužnicu

Objavljeno, 12. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedan porezni dužnik osnovao je početkom godine poduzeće u Ludbregu. No, prije par dana optužen je za kazneno djelo davanja lažnog iskaza te ga uskoro očekuje suđenje.

Što se dogodilo? Muškarac (40) iz Ludbrega prilikom osnivanja svojeg poduzeća prešutio je da je državi za poreze dužan više od 100.000 kuna. To ga je na koncu stajalo kaznene prijave, istrage i optužnice.

“Okrivljenika se tereti da je 2. siječnja ove godine u javnobilježničkom uredu u Ludbregu u postupku osnivanja trgovačkog društva dao neistinitu izjavu da nema nepodmirenih poreznih dugovanja, iako je znao da je imao osobno nepodmireno dugovanje prema Poreznoj upravi u iznosu većem od sto tisuća kuna. Potom je na temelju te izjave i druge relevantne dokumentacije podnio prijavu za upis trgovačkog društva u sudski registar, koji je i proveden rješenjem trgovačkog suda”, naveli su općinski tužitelji u svojem priopćenju.

Optužnica protiv davatelja lažnog iskaza podignuta je na Općinskom sudu u Varaždinu koji odlučuje o njezinoj osnovanosti.


Tagovi: LAZNI ISKAZ OPTUZNICA POREZNA

NEDAVNO OBJAVLJENO