PRAVOMOĆNO JE OSUĐEN

Lažni hodža skidanjem uroka naivne ljude ‘olakšao’ za čak 100.000 kuna

Objavljeno, 22. svibnja 2021. Naše priče
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Lažni hodža Robert Jusić (30) proglašen je krivim i osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora jer je ‘skidanje uroka’ naivnim građanima naplatio čak 100.000 kuna.

Pravomoćno je osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da oštećenima vrati sav novac koji im je uzeo prevarom. U komunikaciji se predstavljao kao Adem Hodža, a na što je sve uspio nagovoriti jadne ljude – teško je i povjerovati.

U veljači ove godine u Zagrebu izradio je Facebook stranicu s profilnim imenom Adem Hodža na kojem je lažno oglašavao da liječi od crne magije. Na njegovu priču prvi je nasjeo Renato koji mu je rekao da treba pomoć.

“Rekao mu je da skine sliku sa zida, ode do spavaće sobe i uzme sav novac koji ima i stavi na čelo, što je isti i učinio vjerujući da skida uroke, nakon čega se hodža počeo moliti na arapskom jeziku. Potom je Renatu rekao da uzme jastučnicu, stavi sav novac u nju, kao i kruh koji ima kod kuće, tri puta ju zaveže i donese kod stare džamije u Zagrebu”, navodi se u presudi.

ROLEX OD 91.000 KUNA

Tamo mu je lažni hodža uzeo jastučnicu u kojoj je bilo oko 4850 eura kako bi mogao krenuti sa seansom, te mu rekao da napravi tri kruga oko stare džamije. Kad je on krenuo, Robert je trčeći zbrisao.

Nakon par dana, nova žrtva – Marija. Njoj je rekao da je protiv nje “napravljena magija od osobe sa slovom S i M, te da joj zbog toga od 16. godine ništa ne ide od ruke i da je njezina slika zakopana u zemlju te kako trune slika tako će trunuti i ona”.

Kako nije imala 10.000 eura koje je od nje tražio, pristala je da sklopi pretplate i uzme dva skupa mobitela i dva laptopa. Poslao ju je i u luksuzni dućan po sat Rolex vrijedan 91.000 kuna, ali nije imala dovoljno novca na računu.

“Te večeri rekao joj je da ga pričeka u Sesvetama na sajmištu s mobitelima i prijenosnim računalima, ali je oštećena u posljednji trenutak posumnjala u istinitost njegovih navoda te događaj prijavila policiji”, stoji u presudi.

Robert Jusić je iz Lukavca kod Tuzle. Ima sedam razreda osnovne škole, šestero djece i poduzeće Jusić d.o.o. u kojem zarađuje 1500 maraka

Samo dan kasnije, nova žrtva. Katica, o čijem se zdravstvenom stanju lažni hodža ranije raspitao. Rekao joj je da zna kako ima problema s kralježnicom i da joj može pomoći masažom. Našli su se brzo u njezinu stanu, žena je pristala na masažu svetom vodom.

“Marija je legla potrbuške na krevet, nakon čega je započeo s masažom njenih leđa i ruku te u jednom trenutku stao koljenom na njena leđa te joj podizao ruku u zrak, zbog čega ga je molila da ju pusti jer je osjetila bolove u području bubrega.

On joj je potom u tri navrata na silu ulio vodu u usta govoreći joj da će sve biti u redu, da bi mu u jednom trenutku zazvonio mobitel, a oštećena se, zbog vode koju joj je nalio uputila na wc, u kojem trenutku je Robert uzeo 7800 eura iz komode te pobjegao”, piše u presudi.

OTEO JOJ NOVČANIK

Potkraj veljače stupio je u kontakt i s Mirjanom kojoj je također ponudio skidanje crne magije, na što je ona pristala s obzirom se osjećala loše.

Oko 7.30 sati Mirjana je vozilom došla na parkirno mjesto na Trgu žrtava fašizma, a Robert je sjeo na suvozačko mjesto. Dok je žena u novčaniku tražila sitan novac da plati parking, hodža joj ga je istrgnuo i uzeo 1200 eura, 1700 kanadskih dolara i 5000 kuna.

“Daj mi taj novac, treba mi do tri sata popodne, vratit ću ti ga“, bio je energičan Adem Hodža.

Mirjana ga je molila da joj ostavi barem 1000 kuna, a Robert je uslišio njezinu želju, nakon čega je izašao iz automobila i nestao.

Robert Jusić je, inače, iz Lukavca kod Tuzle. Ima sedam razreda osnovne škole, šestero djece i poduzeće Jusić d.o.o. u kojem radi i zarađuje oko 1500 maraka (oko 5500 kuna). Nije poznato kako će oštećeni doći do svojeg novca.


Tagovi: CRNA MAGIJA LAZNI HODZA PREVARANT ROBERT JUSIć UROCI

NEDAVNO OBJAVLJENO