Lakirala nokte ‘na crno’ sve dok joj se u stanu nije pojavila jedna gospođa

Objavljeno, 23. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE / Screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Josipa (33) proglašena je krivom nakon što su je inspektori ulovili kako u stanu ilegalno lakira nokte klijentima.

Prema presudi, ona je u Ulici Vjenceslava Richtera u Zagrebu “pružala usluge manikiranja i uređivanja noktiju na način da je usluge nudila putem Instagram profila, a termine s korisnicama usluge dogovarala putem SMS poruka”.

Lani u kolovozu s jednom je ženom dogovorila putem Instagram profila manikiranje noktiju na rukama trajnim lakom te joj je za obavljenu uslugu naplatila 160 kuna.

“Nakon što smo završili, žena mi se predstavila. Bila je državna inspektorica. Napisala mi je rješenje odmah te mi oduzela deset komada laka za nokte, jednu lampu za sušenje noktiju, tri rašpice za nokte i jednu rašpu za poliranje noktiju”, priznala je Josipa na sudu.

Kaže kako je htjela registrirati tvrtku preko koje bi obavljala ove usluge, ali nije uspjela zbog pandemije i prostora u koji se uselila tek lani u prosincu. Danas ima vlastiti salon i tvrtku. Priznaje kako je na crno radila šest mjeseci te je zaradila tisuću kuna.

Sud ju je proglasio krivom te joj oduzeo imovinsku korist od 1160 kuna, deset lakova za nokte raznih boja, lampu za sušenje, tri rašpice za nokte i jednu rašpu za poliranje noktiju. No, “okrivljena se u cijelosti oslobađa kazne za prekršaj”.


Tagovi: INSPEKTORICA LAKIRALA NOKTE LAKIRANJE NOKTI

NEDAVNO OBJAVLJENO