OSUĐEN ZBOG KRAĐE VOZILA

Kupac krenuo na probnu vožnju Mercedesom pa stisnuo gas i nestao

Objavljeno, 07. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mario Očko (35) zvan Marek osuđen je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je Dragutinu ukrao Mercedes E 220 CDI star 12 godina i vrijedan 6700 eura.

Marek je krenuo prema Zaboku na probnu vožnju Mercedesom, a iza njega se vozio vlasnik Dragutin u Golfu. U jednom času Marek je stisnuo gas i jednostavno nestao.

Dragutin ga je poslije satima tražio po Zaboku, kaže da ga je zvao i poslao mu 150 sms poruka, ali on se više nije javljao. Dva dana kasnije prijavio je krađu policiji, koja je automobil isti dan pronašla otprilike kilometar od Marekove kuće.

Kradljivac je brzo uhićen i pospremljen u Remetinec, a ovih dana i nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora. Dragec je pak za odštetu upućen u privatnu parnicu.

Vlasnik je tražio 7000 eura, a Marek mu je ponudio 6700 eura jer je stražnje svjetlo bilo razbijeno. Našli su se u Zaboku kako bi obavili kupoprodaju, a onda je kupac tijekom probne vožnje samo nestao.

Kasnije se ispostavilo da radi u slovenskoj Rogaškoj Slatini te prima oko 1200 eura plaće. Tijekom istrage negirao je krivnju i rekao da je Dragecu želio donijeti novac baš kad su ga policajci uhitili.

Zato sam bio spriječen predati mu novac”, branio se Marek, ali takva obrana nije mu prošla na sudu.


Tagovi: KRAđA MERCEDES PROBNA VOžNJA

NEDAVNO OBJAVLJENO