KTC otvara hipermarket s restoranom, benzinskom crpkom, vrtnim centrom

Objavljeno, 28. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / KTC
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznati trgovački lanac do kraja ljeta trebao bi otvoriti novi veliki poslovni centar s hipermarketom, restoranom, vrtnim centrom, benzinskom postajom i samoposlužnom autopraonicom.

Riječ je o križevačkom trgovačkom divu KTC-u koji novi poslovni centar otvara u Dugom Selu. Za tu su investiciju kreditnim zaduženjem osigurali 10 milijuna eura.

No, to nije sve: lani je KTC kupio i veliko zemljište od 16.000 četvornih metara u Velikoj Gorici, za što je platio oko 3,3 milijuna eura. I tamo bi uskoro trebao niknuti veliki poslovni centar. Ove je godine u planu izrada projekata i ishođenje potrebnih dozvola za gradnju.

U KTC-u kažu kako gotovo svakodevno primaju ponude za širenje mreže trgovina: riječ je o ponudama zemljišta i poslovnih prostora iz raznih gradova diljem Hrvatske. Tvrtka je, inače, lani imala 278 milijuna eura prihoda i 6 milijuna eura neto dobiti.

Primanja uprave

Krajem prošle godine zapošljavali su 1520 radnika, što je 40 više nego istog dana predlani. Prosječna neto plaća lani je iznosila 1062 eura, a od 1. travnja ove godine svima su digli primanja za još 100 eura neto.

S tom plaćom KTC je među top 3 maloprodajna lanca robe široke potrošnje u RH po visini prosječnih primanja zaposlenika. Veću plaću u tom sektoru imaju samo Lidl i Kaufland. KTC je, dakle, domaći lanac s najvišom plaćom.

U revidiranom godišnjem izvještaju za proteklu godinu križevačka je kompanija objavila i primanja troje članova uprave. U prosjeku su, tako, zarađivali oko 4400 eura neto mjesečno.

Valja podsjetiti i da je KTC jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji još od početka 2020. godine ne radi nedjeljom, praznicima i blagdanima.


Tagovi: DUGO SELO HIPERMARKET KTC OTVARA

NEDAVNO OBJAVLJENO