KTC opet digao plaće: sad su u TOP 3 trgovačka lanca u RH

Objavljeno, 28. travnja 2024. Vijesti
# Foto: KTC / ARHIV / Supermarket u Čazmi
AUTOR
Robert Mihaljević

Trgovački lanac KTC ostvario je lani ukupne prihode od 277,71 milijun eura, što je 11 posto više nego prethodne godine.

Neto dobit križevačkog trgovačkog diva istodobno je iznosila 6,15 milijuna eura, a to je gotovo 15 posto manje nego predlani.

Tijekom prošle godine KTC je zapošljavao oko 1200 radnika, što je 30-ak više u odnosu na godinu ranije.

Prosječna neto plaća lani je iznosila 1062 eura. Riječ je o povećanju od blizu 14 posto u usporedbi s prethodnom godinom. U apsolutnom iznosu, to je povišica od otprilike 130 eura.

No, to nije sve. Od 1. travnja ove godine KTC je svim zaposlenicima opet povećao plaće. To je već četvrto povećanje primanja otkad je KTC, prvi i jedini u Hrvatskoj, uveo neradne nedjelje i praznike početkom 2020. godine.

Domaći lanac

Premda KTC nije javno komunicirao iznos nove povišice, neslužbeno doznajemo kako je riječ o otprilike stotinu eura neto po radniku. To znači kako je prosječna neto plaća u KTC-u od travnja i veća od 1100 eura mjesečno.

S tom plaćom KTC je među top 3 maloprodajna lanca robe široke potrošnje u RH po visini prosječnih primanja zaposlenika. Veću prosječnu plaću u tom sektoru imaju samo Lidl i Kaufland. KTC je, dakle, domaći lanac s najvišom prosječnom plaćom.

Usporedbe radi, prosječna neto plaća u splitskom lancu Tommy lani je iznosila 902 eura, u Plodinama 970 eura, a Sparu 976 eura. Konzum, Studenac, NTL i Boso ranijih su godina bili među najgorima po prosječnim neto plaćama.

Službeni poslovni podaci za Lidl, Kaufland i Konzum za proteklu poslovnu godinu još nisu javno dostupni.


Tagovi: 2023 KTC PLAćE PRIMANJA RADNICI TRGOVAčKI LANCI

NEDAVNO OBJAVLJENO