DVA SU NA MJESTU POGINULA

KRVAVI VIKEND Čak 16 motociklista stradalo u prometnim nesrećama!

Objavljeno, 14. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajima iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Čak 16 motociklista stradalo je u teškim prometnim nesrećama protekli vikend diljem Hrvatske. Dva su poginula, jednom se liječnici još bore za život, devet ih je teško, a četiri lakše ozlijeđeno.

Epilog je to krvavog vikenda – od petka do nedjelje – na prometnicama diljem države. U nekim prometnim nesrećama motociklisti nisu bili krivi, a neke su sami izazvali i teško stradali.

U subotu u ulici Andrije Kačića u Vinkovcima vozač osobnog automobila polukružno se okretao, uslijed čega je udario u vozača motocikla koji je pri padu lakše ozlijeđen. Lakše je ozlijeđen i motociklist koji je u nedjelju na cesti Andrijaševci – Retkovci izgubio nadzor nad motociklom i pri padu zadobio tjelesne ozljede.

U subotu u 9.45 sati u Sibinju kod Slavonskog Broda vozač (62) automobila ušao je na kolnik ne propustivši motocikl s prednošću pronalaska. Pritom je došlo do udara motocikla u osobni automobil i pada 25-godišnjeg motociklista koji je teško ozlijeđen.

U nedjelju oko 18.20 sati 36-godišnjak je upravljao motociklom marke Suzuki VZR krapinskih oznaka, a kretao se Brezovičkom cestom u smjeru sjevera. U izbjegavanju naleta na vozilo ispred sebe pao je na kolnik i lakše se ozlijedio. Iza njega je došao 33-godišnjak, koji je upravljao motociklom marke Aprillia Shiver ogulinskih oznaka, koji je također pao i teško je ozlijeđen.

IZLETIO I POGINUO

Isti dan oko 12.30 sati, mlada vozačica (18) upravljala osobnim automobilom marke Chevrolet Spark zagrebačkih oznaka Ulicom Ivana Mažuranića u Kašini. Skretala je ulijevo, a nije propustila motocikl Honda CBR krapinskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak. Motocikl je pao na kolnik te naletio na rubni kamen nogostupa i metalno kućište pečenjare. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 31-godišnji motociklist.

U prvim minutama nedjelje nedugo iza ponoći, u Posavskim Bregima u Dugoselskoj ulici kod Ivanić-Grada 30-godišnjak je upravljao motociklom marke KTM zagrebačkih oznaka te je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 30-godišnjak.

U Istri je pak u nedjelju oko 22.30 sati na lokalnoj cesti od Stancije Vigini prema Kućibregu, teže ozlijeđen vozač motocikla (39). Nesreća se dogodila kada je motociklom Honda pulske oznake na ravnom dijelu ceste naletio na srnu. Od siline udarca, vozač je s motociklom pao na kolnik, dok se srna udaljila. Teže je ozlijeđen.

U prometnoj nesreći u nedjelju oko pola sata iza ponoći u Brodarici kod Šibenika teške tjelesne ozljede zadobio je 42-godišnji vozač motocikla, dok je suvozač lakše ozlijeđen

U petak oko 17.45 sati kod Poreča teže je ozlijeđen vozač motocikla (34). Nesreća se dogodila kada je 23-godišnjak upravljao automobilom Ford Focus, pulske oznake, kolnikom nerazvrstane ceste iz smjera naselja Stancija Diklić u smjeru Vrvara.  Dolaskom do četverokrakog raskrižja, vozač se uključivao na državnu cestu te je udario u motocikl Suzuki GSF, pulske oznake koji je preko pune uzdužne linije pretjecao kolonu vozila. Od siline udarca, vozač motocikla je pao na kolnik te je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

U petak na autocesti A-1 u smjeru Zagreba, u visini mjesta Križpolje, 61-godišnji državljanin Češke upravljao je motociklom češke oznake i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju.

STRAVA KOD ZADRA

U prometnoj nesreći u nedjelju oko pola sata iza ponoći u Brodarici kod Šibenika teške tjelesne ozljede zadobio je 42-godišnji vozač motocikla, dok je suvozač lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno da 42-godišnji vozač upravljajući motociklom Yamaha splitskih oznaka i putnika (43), dolaskom do raskrižja državne ceste i ceste za Podsolarsko, u dugom nepreglednom zavoju izletio motociklom izvan ruba kolnika i udario u betonsko šljunčani otok, pao na kolnik i naletio na metalni nosač prometnog znaka.

U petak oko 16 sati u Jezerima na šibenskom području teške tjelesne ozljede zadobio je 65-godišnji mađarski državljanin kao vozač mopeda. Očevidom je utvrđeno da je upravljajući mopedom Piaggio čeških oznaka zbog razlivene vode na kolniku u lijevom nepreglednom zavoju pao na kolnik.

U nedjelju u Splitu oko 23.40 sati u Ulici Sv. Mihovila, 24-godišnji vozač motocikla Yamaha T-Max uslijed neprilagođene brzine je sletio van kolnika i pao na zemljište dva metra ispod razine kolnika. Vozač je hospitaliziran u bolnici gdje su mu utvrđene teške i po život opasne ozljede.

U teškoj prometnoj nesreći kod Zadra u nedjelju oko 21.10 sati poginuo je 52-godišnji vozač motocikla zadarskih oznaka. On je između Donje i Gornje Murvice pretjecao osobni automobil uslijed čega je na lijevoj traci udario u prednji dio osobnog automobila zadarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak. Vozač motocikla izletio je s motocikla i pao izvan kolnika. Iza njega je naletio 19-godišnji motociklist koji je teško ozlijeđen, kao i vozač (28) osobnog automobila.


Tagovi: MOTOCIKL MOTOCIKLISTI MOTOR POGINULI STRADALI VIKEND

NEDAVNO OBJAVLJENO