SVAĐA ZBOG KRAĐE IZ VIKENDICA

Krvavi obračun: ubio mladića i slučajno teško ranio prijatelja

Objavljeno, 18. veljače 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (62) iz Varaždina hicima iz pištolja usmrtio je 28-godišnjeg mladića koji je sjedio u automobilu i teško ranio prijatelja (65) koji je stajao pokraj vozila.

Sve se dogodilo lani u svibnju na području međimurske Orehovice, u vikendaškom mjestu Vularija. Županijsko odvjetništvo priopćilo je u četvrtak kako je protiv ubojice podignuta optužnica.

Tereti ga se da je “prišao automobilu u kojem je na mjestu vozača sjedio 28-godišnjak i, nakon prepirke, iz pištolja ispalio više hitaca u njega, a bio je svjestan da time ugrožava i 65-godišnjaka koji je stajao pored vozila”.

Mladiću je nanio teške ozljede glave od kojih je preminuo u bolnici 20 dana poslije. Jednim hicem slučajno je pogodio i 65-godišnjaka u desnu nadlakticu teško ga ranivši.

Sve se dogodilo zbog svađe oko krađe kosilice i solarnih uređaja iz vikendice 65-godišnjaka. Večernji je otkrio kako je riječ o vikendici pukovnika HV-a Ratimira Benčića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske jer je kao liječnik spašavao živote ranjenima u bombaškom napadu u Afganistanu.

Za tu krađu on i susjed, optuženik za ubojstvo, krivili su 28-godišnjaka. Mladić se tog dana dovezao u vikendaško naselje te posvađao s dvojicom vikendaša. U jednom je času izvadio i pištolj.

Varaždinac (62) je odmah potegao svoj pištolj koji legalno posjeduje i u njega ispalio nekoliko hitaca. Jednim metkom ranio je i prijatelja.


Tagovi: KRAđA MEđIMURJE PUKOVNIK HV UBIO MLADIćA VIKENDICE VULARIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO