STOŽER UPRAVO OBJAVIO

Krizni stožer odlučio: Od sutra se zatvaraju svi kafići u Hrvatskoj!

Objavljeno, 18. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / Konferencija za novinare kriznog stožera
AUTOR
Redakcijski tekst

Od četvrtka se na 30 dana zatvaraju svi kafići u Hrvatskoj, objavio je nacionalni krizni stožer civilne zaštite. Odluka stupa na snagu u srijedu u ponoć.

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako je od jutros šest novih oboljelih i sada ih je ukupno 87 zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

Još jedan novi slučaj zabilježen je u bolnici, dakle ovog časa ukupno je devet zaraženih liječnika.

Šef stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kaže kako se priprema cijeli set mjera usmjeren na socijalno distanciranje osoba.

“Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti: saune, bazeni, kina, noćni klubovi, muzeji, kazališta…

Također, obustavit će se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak pripreme i dostave hrane. Obustavit će se rad svih trgovina, osim onih s higijenskim artiklima, prehranom, ljekarni, benzinskih, kioska, trgovine dječjom opremom, prodaje hrane za životinje”, najavio je Božinović.

Zatvorit će se i frizeri, kozmetičari, teretane, sportske dvorane, sva natjecanja i organizirani treninzi, vjerska okupljanja, dakle mise.

Kako zakonske izmjene kojima se stožeru daju veće ovlasti stupaju na snagu iza ponoći, odluka stožera trebala bi biti objavljena večeras, a stupila bi na snagu od četvrtka. Dakle, u prvoj minuti nakon ponoći.

Zasad odluka vrijedi 30 dana, ali ona može biti i produžena, ovisno o situaciji sa širenjem epidemije, naglašava Božinović.

On podsjeća kako će raditi dovoljan broj različitih trgovina pa nema nikakve potrebe za navalama u kupovinu. Tržnice ostaju raditi, kaže. Što se tiče javnog prijevoza, o tome će se raspravljati sutra na nacionalnom stožeru civilne zaštite.


Tagovi: DAVOR BOZINOVIC KAFIćI KORONAVIRUS STOžER VILI BEROS ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO