Križevački Radnik ostvario najveću dobit u povijesti

Objavljeno, 20. travnja 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Radnik gradi veliki Podravkin logističko-distributivni centar
AUTOR
Robert Mihaljević

Križevački građevinski div Radnik ostvario je lani oko 160 milijuna eura poslovnih prihoda, što je 28 posto više nego prethodne godine.

Radnik je istodobno imao 10,3 milijuna eura neto dobiti, a to je čak 84 posto više nego predlani. Kompanija je u 2023. godini ostvarila povijesno najbolje poslovne rezultate.

Radnik ni ove godine neće isplaćivati dividendu dioničarima. Cijela dobit rasporedit će se u pričuve za investicije, prije svega obnovu hotela i izgradnju nove upravne zgrade u Križevcima. Odluka je to najvećeg dioničara, predsjednika uprave Mirka Habijanca koji kontrolira 47,7 posto dionica.

Bistri pala dobit

Radnik će tradicionalno isplatiti dodatnu godišnju nagradu članovima nadzornog odbora. Tako će predsjednik NO-a Darko Jambreković dobiti 2654 eura neto, a članovi Mladen Obad Šćitaroci, Slađana Tubanović, Mirko Kovačev i Dragan Herceg po 1327 eura neto.

Ove će se godine dogoditi i promjena u NO-u: umjesto Obada Šćitarocija iz Zagreba, u to će tijelo ući Tomislav Varga iz Kutnjaka kod Koprivnice.

Radnikova građevinska tvrtka Bistra iz Đurđevca, na čijem je čelu Habijančev sin Krešimir, lani je imala prihode od 18 milijuna eura uz rast od 12 posto. Neto dobit iznosila je 1,7 milijuna eura, što je nešto manje nego predlani.

Bistra ima oko 120 radnika, odnosno desetak više nego predlani. Prosječna neto plaća plani je iznosila 931 eura, a to je 60-ak eura više nego pretprošle godine.


Tagovi: 2023 DOBIT KRIžEVCI PRIHODI RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO