POTPISAN PRVI UGOVOR

Križevački Radnik gradit će novu dvoranu i osnovnu školu u Koprivnici

Objavljeno, 12. listopada 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Čelnik Radnika Mirko Habijanec potpisuje ugovor o izgradnji sportske dvorane u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak je potpisan ugovor o izgradnji nove sportske dvorane u Koprivnici vrijedne 12,5 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali predstavnica investitora, čelnica koprivničkoga Komunalca Nataša Tetec, te ispred izvoditelja radova Mirko Habijanec, predsjednik uprave križevačkog Radnika.

Sportska dvorana bit će dovršena najkasnije do ljeta iduće godine. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić naglasio je kako gradske vlasti time nastavljaju ulaganje u školsku infrastrukturu i poboljšanje standarda za izvođenje nastave.

Zadovoljan je i što će sportsku dvoranu Osnovne škole Đuro Ester graditi domaća građevinska operativa iz županije, tvrtka Radnik.

“Unatoč korona krizi, moram naglasiti kako nikad nismo imali stabilniji i snažniji proračun temeljen na zdravim osnovama. To vrijedi za Grad, ali i sva naša poduzeća”, otkrio je gradonačelnik.

Čelnica Komunalca Nataša Tetec podsjetila je kako će tvrtka sportsku dvoranu financirati iz kreditnog zaduženja.

“U prvih devet mjeseci, unatoč epidemiji i krizi, Komunalac je ostvario pozitivan rezultat. Ovog časa bez problema servisiramo sve tekuće obveze te se možemo zaduživati”, odgovorila je direktorica komunalne tvrtke.

Direktor križevačkog Radnika ističe kako je rok za dovršetak izgradnje sedam mjeseci, ali nada se kako će to biti i ranije ako to vremenski uvjeti i epidemija koronavirusa dopuste.

Radnik je sudjelovao i na javnom natječaju za izgradnju nove osnovne škole u Koprivnici, a njegova je ponuda od 50,9 milijuna kuna cjenovno bila najpovoljnija.

“Vjerujem da ćemo graditi i novu koprivničku školu na Podolicama”, zaključuje Mirko Habijanec.

Škola na Podolicama trebala bi biti dovršena do početka školske godine u rujnu 2022. godine.


Tagovi: KOMUNALAC MIRKO HABIJANEC NATAšA TETEC OSNOVNA šKOLA RADNIK SPORTSKA DVORANA UGOVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO