Križevačka tvrtka promijenila vlasnika, Tomislav Dijanuš prodao većinski udjel

Objavljeno, 31. svibnja 2022. Financijer
# Foto: STROJREM / Trake za transport koje proizvodi križevački Strojrem
AUTOR
Redakcijski tekst

Slovenska tvtka Siapro postala je većinska vlasnica križevačkog poduzeća Strojrem koje se bavi dizajniranjem i proizvodnjom sustava za transport i rukovanje materijalima.

Siapro je većinski udjel preuzeo od suvlasnika križevačke tvrtke Tomislava Dijanuša, a manjinski vlasnički udjel ostao je u rukama Marija Dijanuša. No, Mario više nije direktor: umjesto njega, na čelo kompanije došao je Ivan Knežević iz Virja, a novi član uprave je slovenski menadžer Franc Jezeršek.

Mario Dijanuš pak imenovan je u Nadzorni odbor Strojrema, a članovi NO-a postali su i predstavnici novog vlasnika, Marijan Platiše kao predsjednik i Petra Poženel kao članica.

Strojrem je osnovan 1991. i specijalizirao se za projektiranje i proizvodnju sustava za transport različitih materijala i sirovina, i to putem pokretnih traka, transportnih cijevi i valjaka u industriji. Siapro se bavi sličnom djelatnošću, a najpoznatiji su po proizvodnji strojeva za pjeskarenje te transportnih sustava u procesu gospodarenja otpadom.

Strojem ima oko 50 radnika. Lani je ostvario oko 18,7 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 25 posto više nego godinu ranije. Dobit je iznosila blizu milijun kuna, što je otprilike isto kao i predlani.


Tagovi: SIAPRO SLOVENCI STROJEVI STROJREM TOMISLAV DIJANUš TVRTKA PRODANA

NEDAVNO OBJAVLJENO