PREDSTAVLJEN PROJEKT

KREĆU RADOVI Ovako će izgledati nova sportska dvorana u Koprivnici

Objavljeno, 12. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Projekt nove sportske dvorane u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Idući tjedan raspisuje se natječaj za izgradnju nove sportske dvorane u Koprivnici vrijedne oko 12,5 milijuna kuna s pdv-om.

Riječ je o dvorani koja će se graditi pokraj Osnovne škole Đuro Ester, na postojećem vanjskom sportskom igralištu iza školske zgrade.

Na prezentaciji projekta u petak u Gradskoj upravi naglašeno je kako bi dvorana trebala biti dovršena do proljeća iduće godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako se time značajno podiže razina kvalitete obrazovanja u Osnovnoj školi Đuro Ester.

Najavio je i kako bi do kraja lipnja trebali predstaviti idejni projekt nove škole na Podolicama.

Gradski pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić otkrio je kako će dvorana imati tribinu sa 168 mjesta te dimenzije sa standardima profesionalnog košarkaškog igrališta.

Sportska dvorana dijelom će se financirati iz proračuna, a dijelom zaduženjem. Grad radi na najpovoljnijem modelu zaduživanja kojim će se pokriti gradnja te dvorane i nove osnovne škole.

Zasad su u igri klasičan dugoročan kredit i izdavanje municipalnih obveznica s definiranim prinosom za imatelje tog vrjednosnog papira.


Tagovi: DVORANA NOVA DVORANA šKOLA SPORTSKA DVORANA

NEDAVNO OBJAVLJENO