U SURADNJI S GRADOM

Kreće program pomoći djeci s teškoćama u razvoju od najranije dobi

Objavljeno, 10. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / Robert Mihaljević
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad Koprivnica započinje s pružanjem socijalne usluge rane intervencije, koju će pružati tim stručnjaka Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Iz gradskog proračuna za tu je namjenu dodatno osigurano 200 tisuća kuna za dvije stručne rehabilitatorice koje imaju završene sve potrebne edukacije, a kako bi mogle pružati navedenu uslugu.

Program daljnjih aktivnosti u vezi rane intervencije na današnjoj su konferenciji za medije u prostorima COOR-a Podravsko sunce predstavili ravnateljica Centra Radmila Popović, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samoborec.

“Izuzetno smo ponosni na sva ostvarenja koja naš centar Podravsko sunce ostvaruje te se na tome zahvaljujem  ravnateljici Popović i svim njezinim suradnicama i suradnicima.

DO TREĆE GODINE

Kad pričamo o socijalnoj komponenti i socijalnom srcu našeg grada, oni su nam nezaobilazan partner i poticatelj za mnogobrojne zajedničke programe na kojima radimo tijekom godine pa tako i na ovom novom, pružanja usluge rane intervencije“, izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Ovo je samo jedan od koračića koji smo si zacrtali u Strategiji razvoja grada, a to je da budemo socijalan i inkluzivan grad koji svoju emociju i društvenu odgovornost pokazuje na način da je spreman pružiti ruku pomoći ljudima koji nemaju jednake šanse”, zaključio je Jakšić.

Podravsko sunce, konferencija za novinare u Koprivnici
Konferencija za novinare u Podravskom suncu / Foto: Grad Koprivnica

Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i za njihove obitelji/skrbnike koja se može pružati u COOR-u ili u obitelji djeteta.

Najvažnije je da se krene pružati do treće godine života (najkasnije se pruža do sedme godine života), odnosno u ranoj dobi kad je kod djeteta utvrđeno određeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne poteškoće.

HUMANITARNI KONCERT

“Dosad su roditelji pomoć morali tražiti izvan našeg grada, odlazeći u Zagreb, Čakovec i Varaždin, a sad imamo sreću da ćemo uz pomoć Grada tu uslugu pružati u našem Centru“, kaže ravnateljica Radmila Popović.

Ranu intervenciju čini niz aktivnosti i podrške nastale u suradnji roditelja, skrbnika, logopeda i drugih stručnjaka koji su uključeni u praćenje razvoja djeteta.

Podravsko sunce pokreće i humanitarnu akciju za prikupljanje novca za pružanje rane intervencije, koja započinje humanitarnim koncertom ‘Tamburom od srca’ u četvrtak, 13. veljače, u dvorani Domoljub u 19 sati.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: DJECA S TESKOCAMA PODRAVSKO SUNCE POMOć RANA INTERVENCIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO