DM POZIVA

Kreće nova akcija Zeleni korak, lani su najbolje bile dvije podravske škole

Objavljeno, 18. veljače 2020. Zeleno
# Foto: DM / Lani su briljirali učenici i mentori iz podravske škole Kutnjak
AUTOR
PROMO SADRŽAJ

Trgovači lanac dm poziva sve škole u Hrvatskoj da se prijave na deveti Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira za recikliranje.

Prijave su otvorene do 9. ožujka, a prijaviti se mogu sve osnovne škole u Hrvatskoj. Deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u vrijednosti od 10.000 kuna, a ove godine dm je uveo i dvije nove kategorije s nagradom od 3500 kuna.

Lani su najbolje u dm-ovoj akciji bile podravske područne škole Kutnjak i Torčec. S gotovo 750 kilograma prikupljenog staroga papira po učeniku PŠ Kutnjak lanjski je rekorder, a učenici PŠ Torčec prikupili su nevjerojatnih 12,6 tona staroga papira.

Uspjeh malih podravskih ekologa posebno je impresivan s obzirom na najveću konkurenciju dotad: u dm-ovu Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih županija.

SPASILI 46.500 STABALA

Osim škola koje prikupe ukupno najviše papira po broju učenika, dm će ove godine za „Prvi zeleni korak“ nagraditi školu koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja je prikupila najviše staroga papira u odnosu na druge škole prema istom kriteriju.

Novost je i kategorija „Najveći zeleni korak“ u kojoj će biti nagrađena škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira koju je prikupila prošle godine, također prema kriteriju broja učenika.

Od 2012. godine, kada su učenici prvi puta prikupljali i reciklirali stari papir, u eko akciji Zeleni korak sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su u osam godina prikupili i reciklirali 2738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Detalji akcije i prijave mogu se vidjeti na internetskim stranicama dm-a.


Tagovi: DM PAPIR SKOLE STARI PAPIR ZELENI KORAK

NEDAVNO OBJAVLJENO