RASPISAN JAVNI NATJEČAJ

Kreće izrada projekata uređenja središta grada, evo koliko će stajati radovi

Objavljeno, 04. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević
AUTOR
Robert Mihaljević

Objavljen je natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za rekonstrukciju središnjih trgova u Koprivnici, a rok za dostavu radova je 4.. listopada ove godine.

Najbolje radove Grad će nagraditi ukupnim fondom od 210.000 kuna, a cjelovita projektna dokumentacija nakon toga stajat će, prema procjeni, 750.000 kuna bez pdv-a. Ukupno, dakle, Grad će u prvoj fazi na projekte potrošiti više od milijun kuna.

Ukupna vrijednost cijele investicije procijenjena je na osam milijuna kuna bez pdv-a.  U taj iznos ukalkulirani su troškovi uređenja samoga srca Koprivnice – Zrinskog trga i dijela Trga bana Josipa Jelačića ukupne površine 13.580 četvornih metara.

Projekt podrazumijeva uređenje partera (opločenje i biljni materijal), javne i ambijentalne rasvjete, odvodnje oborinske vode, te troškove urbane opreme i implementaciju „smart city“ rješenja, kao i produkt dizajn urbane opreme.

Natječaj za idejno rješenje obuhvaća i tzv. anketni dio kojim se žele ispitati mogućnosti uređenja dijela kontaktne zone, odnosno Nemčićeve ulice, dijela Trga bana Josipa Jelačića na sjeveru i dijela Florijanskog trga.  No, taj zahvat ovog časa nije u planu, ali gradske vlasti žele dobiti neke ideje kako urbanistički riješiti taj prostor i uklopiti ga u središnje trgove.

Predsjednik ocjenjivačkog suda koji će odabrati najbolja rješenja je jedan od najcjenjenijih europskih arhitekata Hrvoje Njirić. Članovi su predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal, ravnatelj Muzeja grada Robert Čimin, profesorica i nagrađivana zagrebačka arhitektica Vanja Ilić te doktorica arhitekture i cijenjena konzervatorica Ana Šverko.

Najbolje idejno rješenje obnove središnjih koprivničkih trgova trebalo bi biti odabrano uoči ovogodišnjega Dana grada, 4. studenoga. Nakon toga raspisat će se natječaj za izradu glavnih i izvedbenih projekata sa svim troškovnicima.

Procjenjuje se kako bi radovi na obnovi središnjih gradskih trgova mogli početi za dvije godine. Detalje javnog natječaja možete pogledati OVDJE.

 


Tagovi: NATJECAJ PROJEKTI ZRINSKI TRG

NEDAVNO OBJAVLJENO