Imućni profesor ukrao salamu u dućanu pa napao zaštitara i policiju

Objavljeno, 23. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Profesor gastronomije (56) s prebivalištem u Zagrebu i Kanadi krao je hranu u trgovačkom lancu u Bjelovaru. Sudi mu se za tešku krađu i napad na službenu osobu.

Profesor se do supermarketa dovezao u skupocjenom Audiju A8 vrijednom barem 50.000 eura i potom napravio pravi rusvaj. U tom košmaru nekoliko ljudi je poprskano suzavcem, policajac je potegnuo oružje, a jedan je pripadnik policije bio skoro pregažen. I sve to zbog jedne salame i paketa dječje hrane.

Kako piše u optužnici, profesor je oko 14 sati “u cilju da spriječi policijsko postupanje, nakon što je prethodno od zaštitara zatečen u krađi, pobjegao policiji te sjeo u svoj Audi A8 i krenuo prema policajcu koji mu je prepriječio put”.

“Policijski službenik u tom je trenutku izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu, nakon čega se vozač vratio na parkirno mjesto i potom ponovno krenuo prema policajcu, u čemu ga je zastavilo vozilo druge policijske ophodnje”, stoji u optužnici.

Zaštitar je na videonadzoru “uočio čovjek kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a u unutarnji džep jakne stavio je salamu. Kada je došao do blagajne, gdje je platio nešto sitno artikala koje je kupio, predstavio mu se i zatražio da pođe s njim u ured i pokaže osobnu. Pozvao je i policiju”.

Sve prskao suzavcem

“Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu. Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati.

U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu. Počeo je vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao”, svjedočio je zaštitar.

Vidio je i dramu na parkiralištu kad je kradljivac gotovo pregazio policajca pa je ovaj potegnuo pištolj na njega. Svladali su ga kad su stigle druge policijske patrole.

“Policijski službenici druge patrole prišli su audiju i zatražili od kradljivca da izađe van, što je on i učinio rekavši da je u automobilu tražio svoje dokumente te da je prethodno u trgovini bio napadnut, odnosno pretučen i iscipelaren od trojice zaštitara”, zaključio je zaštitar.

Profesor se tijekom istrage branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu. Nije ništa rekao o činjenici da vozi skupu limuzinu, a istodobno ukrade artikle vrijedne jedva stotinjak kuna.


Tagovi: AUDI BJELOVAR KRAđA NAPAO POLICIJU PROFESOR SALAMA

NEDAVNO OBJAVLJENO