Krao lance s krana pa zapeo na 30 metara visine! Spasili ga vatrogasci

Objavljeno, 12. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: DVD ORIOVAC / Lopova spašavali vatrogasci
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevjerojatnu krađu pokušao je ‘a je to’ kradljivac kojeg su vatrogasci na kraju morali spašavati s visokoga krana na kojem je zapeo.

“Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju, na prostoru napuštenog gradilišta, s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

Na mjesto događaja su pristupili djelatnici JVP-a Slavonski Brod i DVD-a Oriovac, koji su počinitelja spustili na tlo, s visine od oko 30 metara. Otuđeni lanci će biti predani vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe”, izvijestila je policija.

Vatrogasci su otkrili kako su dobili dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje.

“Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo sa osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinisticke opreme preko županijskog zapovjednika trazimo pomoć od JVP-a Slavonskog Broda.

Kolege iz JVP-a su brzo stigli na mjesto intervencije te smo zajednickim snagama krenuli u spašavanje osobe. Jedan član JVP-a opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog.

Mi smo postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj. Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe sa krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled”, otkrili su iz DVD-a Oriovac.


Tagovi: KRAN KRAO LANCE LOPOV ORIOVAC VATROGASCI

NEDAVNO OBJAVLJENO