ZAJEDNIČKA PRESSICA

Kovač, Stier i Penava najavili bitku za vrh HDZ-a i svrgavanje Plenkovića

Objavljeno, 25. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: N1 SCREENSHOT / Davor Ivo Stier, Miro Kovać i Ivan Penava
AUTOR
Redakcijski tekst

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dobio je jake protukandidate na unutarstranačkim izborima.

Riječ je o Miri Kovaču, Davoru Ivi Stieru i Ivanu Penavi koji su u subotu točno u podne na konferenciji za novinare u Zagrebu najavili zajednički nastup na HDZ-ovim izborima.

Otkrili su da će Miro Kovač biti kandidat za predsjednika HDZ-a, vukovarski gradonačelnik Penava za zamjenika, a bivši potpredsjednik Vlade Stier za potpredsjednika.

Izbori za predsjednika, zamjenika i potpredsjednike trebali bi biti održani 15. ožujka. Plenkoviću mandat prestaje 17. travnja, a prema stranačkom statutu izbori se moraju održati barem mjesec dana ranije.

Tko će biti predsjednik HDZ-a?

View Results

Loading ... Loading ...

Izravno se biraju predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika. Kandidati za predsjednika i zamjenika moraju prikupiti 10.500 potpisa, odnosno pet posto od ukupnog broja članova stranke.

Kandidati za potpredsjednike pak moraju imati najmanje 6300 potpisa, odnosno tri posto članova. Prema posljednjim informacijama, HDZ ima oko 210.000 članova i svi će imati pravo glasa na izborima.

Prije toga trebali bi se izabrati čelnici svih općinskih, gradskih i županijskih organizacija u HDZ-u, također prema modelu jedan član – jedan glas.


Tagovi: HDZ IVO STIER IZBORI MIRO KOVAč PENAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO