OPET NA MISI

Koren se nakon sinkope prvi put pojavio u javnosti, izgleda malo izmučeno

Objavljeno, 07. rujna 2019. Vijesti
# Foto: IVAN BRKIĆ / GLAS PODRAVINE
AUTOR
Redakcijski tekst

Župan Darko Koren u subotu se pojavio na misi na blagdan Sv. Marka Križevčanina u Križevcima.

Bilo je to njegovo prvo pojavljivanje na javnom skupu nakon što je iznenada izgubio svijest prošle nedjelje na misi u Ludbregu.

Koren je, prema tvrdnjama liječnika, tijekom mise u Ludbregu doživio klasičnu sinkopu pa je nezgodno pao na lice. Još mu je vidljiv hematom na licu, ali župan se dobro osjeća i vraća se svakodnevnim obvezama.

Inače, kako javlja portal Glasa Podravine, misu u Križevcima predvodio je kardinal Josip Bozanić i u propovijedi pozvao Hrvatsku na tješnje veze s – Mađarskom i Poljskom.

– Sveti Marko je podnio mučeništvo s jednim Poljakom i jednim Mađarom, a to bi i za nas u suvremenim okolnostima unutar europskog zajedništva moglo biti poticaj za obnavljanje i utvrđivanje eklezijalnih i drugih veza s tim crkvama, narodima i državnim zajednicama – poručio je Bozanić, kako je objavio Glas Podravine.

Mađarske i poljske vlasti zbog svojih ultrakonzervativnih politika, ksenofobije i ataka na demokratske procese više su puta došle u sukob s tijelima Europske unije. Za kardinala Bozanića, čini se, to je put kojim i Hrvatska treba krenuti.


Tagovi: DARKO KOREN KRIZEVCI MISA SVETI MARKO

NEDAVNO OBJAVLJENO