UHIĆEN I EKSPRESNO OSUĐEN

Koprivnički kuhar prijetio ženi jer nije htjela s djetetom doći k njemu u Irsku

Objavljeno, 04. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Božidar (42) iz Koprivnice kaznenim je nalogom osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je ozbiljno prijetio supruzi koja s djetetom nije htjela doći k njemu u Irsku.

Agresivni muž, inače, radi kao kuhar u jednom restoranu u Irskoj i tjedno prima 400 eura plaće. Silno je želio da supruga i jednogodišnje dijete dođu k njemu, ali žena to nikako nije htjela.

Prema kaznenom nalogu Općinskog suda u Koprivnici, Božidar je 8. prosinca lani telefonom supruzi rekao “da ga zlostavlja, da nije normalna, da je prolupala, da će on kontaktirati svojeg prijatelja Borisa i da će ona tada vidjeti svoga boga”.

Potom joj je uoči Božića, 22. prosinca, rekao da se “ima nacrtati u Irskoj s djetetom do 12. ožujka ili će ona upoznati njegovo pravo lice”, a sve te riječi su kod jadne supruge “izazvale osjećaj straha i uznemirenosti”.

Na sudu je predočena službena policijska zabilješka tih dvaju događaja sa snimkama. Božidar je uhićen nakon dolaska u Koprivnicu u svibnju ove godine te je odmah doveden pritvorskom nadzorniku.

Nakon što je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, drugi je dan pušten na slobodu, a rješenjem tužiteljstva izrečene su mu mjere opreza, odnosno zabrana približavanja i kontaktiranja supruge.

Božidar je, inače, neosuđivan, a poznat je kao dobar kuhar te je posao u Irskoj dobio vrlo brzo. Brani se sa slobode.


Tagovi: IRSKA KUHAR PRIJETNJE ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO