Koprivničke vode zaposlile 36 radnika, među njima i bivšu šeficu Komunalca

Objavljeno, 06. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: KOPRIVNIČKE VODE / ILUSTRACIJA / Radovi u Štaglincu
AUTOR
Redakcijski tekst

Poduzeće Koprivničke vode ostvarilo je prošle godine poslovne prihode od 37,8 milijuna kuna, što je 2,3 posto više nego predlani. Neto dobit bila je simbolična i iznosila je oko 28.000 kuna.

Istodobno, tijekom prošle godine prodano je ukupno 2,47 milijuna prostornih metara vode, što je manje za 2,4 posto nego tijekom pretprošle godine.

Koprivničke vode lani su značajno povećale broj zaposlenih: u prosjeku su imali 110 radnika, za razliku od predlani kad ih je u poduzeću prosječno radilo 72. Objasnili su i što se krije iza tog zapošljavanja.

Kc vode su, naime, do lani koristile outsourcing usluge Komunalca za računovodstvene poslove, financijske poslove, poslove korisničke službe i druge poslove, a sukladno sklopljenom sporazumu.

No, poduzeće je početkom siječnja lani sklopilo ugovore o radu na nepuno radno vrijeme s 36 radnika Komunalca., “temeljem čega se računovodstveni i financijski poslovi, informatički i drugi poslovi obavljaju unutar Kc voda te se u 2021. godini i dalje više ne koriste vanjske outsourcing usluge”.

“Od 36 sklopljenih ugovora o radu na nepuno radno vrijeme, poduzeće je 1. prosinca lani zadržalo ugovore o radu na nepuno radno vrijeme s pet radnika, raskinulo ugovore na nepuno radno vrijeme sa 17 radnika, a s 14 radnika je sklopilo ugovore o radu na puno radno vrijeme”, tumače u Kc vodama.

Među ostalim, iz Komunalca je u Koprivničke vode prešla i bivša predsjednica uprave Komunalca Maja Hleb koja je u Kc vodama imenovana za rukovoditeljicu sektora financija i računovodstva.


Tagovi: KC VODE KOMUNALAC KOPRIVNIčKE VODE RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO