Koprivničke dadilje čuvaju 138 mališana. Grad im upravo dao nove ugovore

Objavljeno, 22. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / ILUSTRACIJA / Mališani u obrtu za čuvanje djece
AUTOR
Redakcijski tekst

Potpisani su novi ugovori o sufinanciranju s vlasnicima svih obrta za čuvanje djece koji djeluju na području Koprivnice.

Riječ je o ukupno 12 obrta, odnosno popularno nazvanih dadilja: Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice, Dječji raj, Beine i Žirafa. Ugovore je vlasnicima obrta za čuvanje djece na prigodnom okupljanju uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

U gradskom proračunu je ove godine za sufinanciranje dadilja planirano ukupno blizu 200.000 eura, odnosno više od 1,5 milijuna kuna. Visina sufinanciranja smještaja djece u obrtima ostaje ista te iznosi 132,72 eura (tisuću kuna) za dijete starije od godinu, 265,44 eura (dvije tisuće kuna) za mlađe od godine.

Vlasnicima obrta za čuvanje djece, dadiljama, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić dao nove ugovore
Gradonačelnik Mišel Jakšić s dadiljama / Foto: GRAD KOPRIVNICA

Prema podacima s početka nove pedagoške godine lani u rujnu, u gradskim dječjim vrtićima i obrtima za čuvanje djece (dadilje) bilo je smješteno ukupno 1213 djece. Kod dadilja u 12 obrta na području Koprivnice bilo je upisano 138 mališana.

„Vrlo sam zadovoljan što smo kroz sve ove godine uspjeli održati zavidnu razinu našeg odnosa i mislim da nema razloga da tako ne bude i dalje“, poručio je vlasnicima obrta za čuvanje djece gradonačelnik Mišel Jakšić.

Također je podsjetio kako je Koprivnica grad s najvećim izdvajanjima za subvencije djelatnosti dadilja, odnosno smještaja djece u registriranim obrtima za čuvanje. Jakšić zaključuje kako novi ugovori koje su potpisali jamče nastavak višegodišnje dobre suradnje.


Tagovi: DADILJE DJECA KOPRIVNICA MALIšANI UGOVORI VRTIćI

NEDAVNO OBJAVLJENO