POZNATI PO HUMMUSU

Koprivnička tvrtka poznata po zdravim namazima izbacila jedinstven mliječni desert

Objavljeno, 21. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ARHIV / Silvija Repić, direktorica tvrtke Sana delikatese
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička tvrtka Sana delikatese, koja je poznata po proizvodima od hummusa, nedavno je na tržište izbacila novi proizvod – Magic. Riječ je o svježem mliječnom desertu, jedinom bez glutena na našem tržištu.

“Kroz proteklih pet godina poslovanja primijetili smo da sve više roditelja za svoju djecu pažljivo bira deserte i slatkiše. Proizvodi bez glutena sve su popularniji, što je često i nužnost te smo s tom idejom pripremili Magic”, pohvalila se Poslovnom dnevniku Silvija Repić, vlasnica i direktorica Sana delikatesa. 

Čips od jabuke

Sana delikatese danas imaju gotovo 150 proizvoda, a i dalje su najpoznatiji po hummus zdravim namazima od slanutka i sezama.

Silvija Repić za Poslovni dnevnik tumači kako im je Slovenija najveće izvozno tržište s čipsom od jabuke s čokoladom te hummus namazima. Početkom godine počeli su izvoziti i u Švicarsku.

Silvija Repić karijeru je počela radeći u osiguravateljskoj kući, ali vrlo brzo prebacila se na prehrambenu proizvodnju. Godine 2013. osnovala je poduzeće Sana delikatese koja je na hrvatsko tržište izbacila hummus namaze od slanutka i sezama.

Trenutačno je u poduzeću zaposleno 11 radnika. Sana delikatese lani su ostvarile ukupne prihode od 5,82 milijuna kuna, što je rast od gotovo 50 posto u odnosu na godinu ranije.

Što je hummus

Riječ je o namazu koji je poznat više od 2000 godina, a potječe s Bliskog Istoka. Glavni sastojci hummusa su slanutak i sezam, a tajna je omjeru te dvije namirnice. Kažu da je riječ o najzdravijem namazu na svijetu koji je bogat izvor vitamina, kalcija, vlakana, željeza. Pogodan je za dijabetičare i ne sadrži gluten.


Tagovi: HUMMUS SANA DELIKATESE SILVIJA REPIć

NEDAVNO OBJAVLJENO