Koprivnička tvrtka digla cijene 20 posto, a plaće radnicima 11 posto

Objavljeno, 06. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: BILOKALNIK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnička tvrtka ostvarila je u protekloj poslovnoj godini prihode od 28,4 milijuna eura, što je gotovo 12 posto više nego prethodne godine.

Neto dobit istodobno je iznosila 1,5 milijuna eura i bila je veća za čak četiri puta. Tvrtka Bilokalnik-industrija papirne ambalaže (Ipa), koja je u vlasništvu britanskog ambalažerskog diva DS Smith, poslovnu godinu računa od početka svibnja do kraja travnja.

“U razdoblju od svibnja lani do travnja ove godine ostvarena je količinska prodaja od 55,8 milijuna četvornih metara ambalaže od valovitog kartona, što je manje od planirane prodaje za 9,1 posto.

U odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zabilježen je pad u količini prodane ambalaže od 9,9 posto“, otkrili su u koprivničkoj kompaniji.

Financijski prihodi koprivničkog Bilokalnika, dakle, rasli su oko 12 posto, a količina prodane ambalaže manja je za oko 10 posto u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. To, ugrubo, značli da su cijene digli za najmanje 20-ak posto.

Bilokalnik ima oko 160 zaposlenih. Prema podacima Financijske agencije, prosječna neto plaća bila je 900 eura, što je 90-ak eura (oko 11 posto) više nego predlani.


Tagovi: 2022 BILOKALNIK CIJENE PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO