BRAVO ZA NAŠE DEČKE

Koprivnička policija spašavala iscrpljene migrante s djecom u gustoj šumi

Objavljeno, 08. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Pripadnici koprivničke policije sudjelovali su u srijedu u spašavanju troje djece i tri odrasle osobe, svi sirijski državljani, koji su zatečeni u lošem stanju na nepristupačnom šumskom predjelu Plješivice.

Kako je priopćila Policijska uprava ličko-senjska, oko 14.30 sati prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija “na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice zatekli su šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju”.

“Prema njihovim izjavama, osobe su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majci s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba. Od iscrpljenosti 38-godišnjakinja je ležala na tlu”, navode u policiji.

Odmah je pozvana hitna pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napitcima i hranom. Među njima bili su koprivnički policajci.

“S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešle državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu”, zaključuje Policijska uprava. 

Nesretna žena bila je potpuno iscrpljena


Tagovi: MIGRANTI POLICIJA šUMA

NEDAVNO OBJAVLJENO