Koprivnička pivovara Carlsberg objavila plaće radnika i menadžera

Objavljeno, 25. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: CARLSBERG / Rođendan Zlatnog Pana u krugu tvornice Carlsberg u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Pivovara Carlsberg sa sjedištem u Koprivnici ostvarila je lani 69,7 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 13 posto više nego predlani.

Neto dobit iznosila je 2,6 milijuna eura i bila je veća za 37 posto. Ipak, valja naglasiti kako je predlani, uz redovan porez na dobit od 18 posto, Carlsberg državi morao platiti i 33 posto poreza na ekstraprofit: taj dodatni porez iznosio je 261.000 eura.

Zadnjeg dana prosinca koprivnička je pivovara imala 343 radnika, što je oko 30 više nego na isti dan pretprošle godine. Prosječna neto plaća, prema statističkim podacima Financijske agencije, lani je iznosila oko 1350 eura, što je manje za 150 eura.

Tijekom prošle godine isplaćene naknade ključnim menadžerima (bilo ih je šestero) iznosile su oko milijun eura. U prosjeku, svaki je Carlsbergov menadžer lani zarađivao oko 14.000 eura bruto mjesečno (uz uvjet da je njih šest bilo na tim pozicijama svih 12 mjeseci).

Pretprošle je godine koprivnička kompanija imala petero ključnih menadžera na čije je naknade izdvojeno ukupno 720.000 eura. U prosjeku, svaki je menadžer dobio oko 12.000 eura bruto mjesečno.

Sve brojke iz ovog teksta u dobroj su vjeri preuzete iz revidiranoga godišnjeg financijskog izvještaja Carlsberga za prošlu godinu.


Tagovi: 2023 CARLSBERG PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO